avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire de la ANRP pe Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire de la ANRP pe Legea 10

Eu si bunica mea avem de primit de la ANRP o despagubire pe Legea 10. Dosarul se afla acolo din 2007. Bazandu-ma pe o decizie interna ANRP care prevede tratarea cu prioritate a dosarelor aprtinand persoanelor reprezentand cazuri deosebite si pe faptul ca bunica are 102 ani, o pensie foarte mica si este bolnava, am facut cerere in acest sens. Anul acesta, in luna mai am fost instiintate ca s-a aprobat tratarea cu prioritate a dosarului nostru si ca a fost repartizat unui consilier in vederea analizarii si transmiterii catre un evaluator. In octombrie, vazand ca nu mai primim nici o veste am intrebat daca a fost inaintat evaluatorului si ni s-a raspuns ca nu. Ce am de facut pentru a grabi rezolvarea dosarului, fiindca observ ca desi ni s-a spus ca va fi tratat cu prioritate a intrat pe o linie moarta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 23:32, 15 Noiembrie 2011
Cred ca ar trebui chemati in judecata intrucat au obligatia solutionarii acestor dosare intr-un termen rezonabil.Cel putin asa spune practica Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
in anul 2009 (luna iunie) bunicii mele de 99 de ani i s-a aprobat de catre ANRP , la fel, tratarea cu prioritate a dosarului in considerentul varstei inaintate si a pensiei mici.
in 2010 tot intreband ....ce se mai intampla si primind raspunsuri gen ”dosarul este in lucru”, fara a putea afla macar daca a fost trimis unui evaluator, am dat in judecata ANRP -ul (tot in 2010) pt obligatia de a face...adica de a pune in practica acea solutionare cu prioritate. Instanta, in februarie 2011, a dispus emiterea deciziei de despagubire in 15 zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii....iar onor ANRP a declarat recurs...care are termen de judecata la ICCJ in martie 2012 !!!!!
in conlucizie, linia moarta la care va referiti dvs....nu prea are cum sa fie impulsionata nici cu o actiune in justitie, din cauza termenelor f lungi care se dau. In paranteza fie spus....in martie 2010 cand am depus actiunea la CAB mi s-a acordat termen in noiembrie 2010, am facut cerere de preschimbare termen....care a fost respinsa cu brio , cu argumentul ca varsta inaintata a reclamantei nu este un motiv temeinic pt schimbarea termenului si judecarea cererii de chemare in judecata la o data mai apropiata, iar din februarie 2011 de cand s-a admis acțiunea au mai trecut 4, 5 luni ....pana a fost redactata motivarea, data de la care curgea termenul de recurs.
deci.....formulati actiune impotriva ANRP....dar ...ramane de vazut cum se vor misca lucrurile apoi.
subscriu opiniei mai multor useri, in sensul de a ruga sa se deschida o sectiune speciala pentru problemele cu care se confrunta cei care au dosare la ANRP.
multumesc
Din pacate aveti dreptate ,termenele care ar trebui sa fie rezonabile sunt lungi si cauzeaza petentilor o stare de disconfort psihic.Cu atat mai mult cu cat o femeie in varsta ca bunica dvs care inainte de a inchide ochii vrea si ea sa vada ca i s-a facut dreptate.
Multumesc pentru informatii. Spuneti-mi, va rog, unde ati dat ANRP-ul in judecata pentru obligatia de a face, la judecatorie, la tribunal, la ce institutie?
Multumesc anticipat.
actiunea pe legea 10/2001-despagubiri,se depune la curtea de apel,sectia contencios administrativ.bafta.

Alte discuții în legătură

Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Retrocedare anrp raoul26 raoul26 Buna ziua, Am o rugaminte va rog, in privinta unui dosar de retrocedare teren. Bunicul meu, unul din cei 5 succesori pentru respectivul teren, a obtinut in ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)