avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare ANRP

Buna ziua,

Am o rugaminte va rog, in privinta unui dosar de retrocedare teren.
Bunicul meu, unul din cei 5 succesori pentru respectivul teren, a obtinut in 2004, o hotarare judecatoreasca pentru despagubirile necesare terenului supus retrocedarii. Dosarul a fost trimis la bucuresti pentru re-evaluare, si de atunci nu se mai stie nimic, desi a existat un proces si o hotarare judecatoreasca in favoarea lui.
sunt 8 ani de atunci, si anrp nu a facut nimic in acest sens, evaluarea finala nu s-a facut, dispozitia de despagubire nu a fost data. In acest moment, personal, am o procura notariala prin care bunicul ma imputerniceste in totalitate pentru partea sa din succesiune, altfel, domnii de la ANRP nu ofera relatii.
Cum sa procedez mai departe pentru ca lucrurile sa se desfasoare mai repede in sensul despagubirii? Mi se pare aberant sa astepti 8 ani pentru o despagubire...si in tot acest timp sa nu se miste nimic...
Trebuie sa apelez la un avocat pentru un nou proces?
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 06:00, 17 Martie 2012
Poate cineva sa-mi raspunda va rog?
Buna ziua
Este foarte greu sa va raspunda cineva deoarece ati expus situatia foarte vag. Ce fel de proces a fost? Pentru ce v-ati judecat si ce scrie in dispozitivul hotararii?
Ati pus in executare sentinta ?
Oricum, avand in vedere timpul scurs, trebuie sa formulati o notificare catre ANRP, dupa care, in termen de cca 30 zile ii dati in judecata in contencios.
Dar daca prin sentinta care o aveti instanta a dispus obligarea ANRP la evaluarea bunurilor, ar fi autoritate de lucru judecat o alta actiune avand acelasi obiect.
Fara detalii este greu sa va ajute cineva.
cred ca cel mai indicat ar fi sa asteptati sa apara in monitorul oficial mult trambitata ordonanta de urgenta adoptata azi 13 martie 2012 in sedinta de Guvern si despre care s-a vorbit pe posturile importante de tv prin care guvernul suspenda din nou pentru 6 luni orice activitate a ANRP.....din lipsa de fonduri.
cu alte cuvinte....toti cei care au de primit despagubiri de la ANRP sau mai bine spus Statul Roman mai au de asteptat mult si bine in mod oficial. Din pacate !
daca am inteles eu gresit evenimentele de azi ......va rog sa ma corectati.
vizitati si site-ul oficial al ANRP pentru alte detalii.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2012
cassy, utilizator
De acord cu utilizatorul cassy. Nu uitati totusi ca termenul de 6 luni expira poate pana la primul termen de judecata in contencios. Stim ce termene se dau in contencios si avand in vedere ca ANRP se misca doar in virtutea unui titlu executoriu, cred ca cel mai indicat ar fi sa actioneze in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare statul roman in judecata Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Am 2 dosare de despagubire la ANRP, unul din ianuarie2009 si altul din iunie2010. Cel din iunie 2010 are la baza o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva, ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren - 20 de ani de nedreptati! imeime imeime Am un teren de 0.88 ha si incerc sa intru in posesia lui de mai bine de 20 ani. Am facut toate demersurile necesare si in termenele legale toti acesti ani, ... (vezi toată discuția)
Dispozitie anrp legea nr. 10/2001 ContSters255863 ContSters255863 Am o dispozitie acordata de primaria municipiului X, privind acordarea de masuri reparatorii pentru un teren expropriat, constand in actiuni la societati ... (vezi toată discuția)