avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemare Statul Roman in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemare Statul Roman in judecata

Am 2 dosare de despagubire la ANRP, unul din ianuarie2009 si altul din iunie2010.
Cel din iunie 2010 are la baza o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva, care cuprinde si cuantumul despagubirilor, stabilite prin expertiza si evaluare in timpul procesului.
De la ANRP mi se spune ca dosarul va fi analizat dpdv legal urmand ca sa se emita titlul de despagubire.
Dpdv legal ? Pai in acest caz ei se substituie unei instante judecatoresti ? Daca nu era legal, nu era acceptat de instanta, cu atat mai mult cu cat am avut castig de cauza in toate etapele !
Ce pot sa fac in acest caz ? Sa le trimit o notificare scrisa? Ce mai analizeaza ? Sau este o tergiversare cu rea credinta a punerii in aplicare a unei sentinte ?
In celalat dosar nu exista evaluare, dar de 2 ani au fost rezolvate cca 10.000 dosare, si al meu este in acelasi stadiu ca la inceput...nici nu avanseaza nici nu da inapoi...este in asteptare !!! Aici se poate invoca in instanta "obligatia de a face" ?
C.proc.civila sau contencios ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:21, 8 Septembrie 2010
Ar trebui sa cititi Titlul VII din Legea nr.247/2005, acolo veti gasi si veti intelege procedura despe care ati pomenit!
acum depinde...ca daca ati mers in instanta si aveti o hotarare judecatoreasca deja, prin care vi se acorda despagubirile, urmatorul pas este sa va adresati unui executor judecatoresc. acum depinde de situatie.
tudorioan a scris:

Ar trebui sa cititi Titlul VII din Legea nr.247/2005, acolo veti gasi si veti intelege procedura despe care ati pomenit!

Ar trebui sa imi oferiti un raspuns daca tot doriti sa fiti de ajutor !
In acel titlu nu se pomeneste de precedente, intre timp s-a adoptat un nou C.prc.Civila.
Nu sa ma trimiteti sa citesc un titlu de lege foarte ambiguu...Sunt convinsa ca dumneavoastra daca il citeati puteati sa imi oferiti un raspuns competent.
Si in final, nu am pomenit de nici un fel de procedura !
Avokitten a scris:

acum depinde...ca daca ati mers in instanta si aveti o hotarare judecatoreasca deja, prin care vi se acorda despagubirile, urmatorul pas este sa va adresati unui executor judecatoresc. acum depinde de situatie.

Va multumesc pentru raspuns. De ce anume poate depinde ? ANRP-ul se foloseste mereu de faptul ca nu exista nici o prevedere legala care sa ii oblige sa solutioneze un dosar intr-o anumita perioada de timp...
sa puneti in executare sentinta prin care ANRP e obligata la plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare anrp raoul26 raoul26 Buna ziua, Am o rugaminte va rog, in privinta unui dosar de retrocedare teren. Bunicul meu, unul din cei 5 succesori pentru respectivul teren, a obtinut in ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala anrp MihaiBucur MihaiBucur Este vorba despre un proces pe contencios cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Am o Dispozitie in baza Legii nr. 10/2001 emisa de ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 iulian nicu iulian nicu as dori un raspuns din partea avocatnet ,cu privire la problema mea; am dosarul depus la anrp din luna martie/2007cu decizie ,hotarire,dovada refugiului si ... (vezi toată discuția)