avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dispozitie ANRP legea nr. 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dispozitie ANRP legea nr. 10/2001

Am o dispozitie acordata de primaria municipiului X, privind acordarea de masuri reparatorii pentru un teren expropriat, constand in actiuni la societati comerciale tranzactionate pe piata de capital sau titluri de valoare nominala. Functionarul de la ANRP mi-a transmis ca dosarul in speta stagneaza din 2005 pana in septembrie 2012, si abia in septembrie se va vedea daca sunt bani si pentru mine.

Daca dau ANRP in judecata pentru punerea in aplicarea a dispozitiei respective, exista sanse sa castiga?
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 23:52, 22 Iunie 2012
In momentul de fata este suspendata procedura de despagubire .... va trebui sa asteptati terminarea perioadei de suspendare legala si o sa reveniti dupa aia cu o solicitare scrisa prin care sa va comunice stadiul solutionarii dosarului dumneavoastra.
Multumec pentru raspuns.

Cand se va reveni la stadiul de despagubire, luna, an?
Stimat forumist,

Vă invit și observați și cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

În consecința celor expuse, mai mult ca sigur că vor urma schimbări majore în ceea ce privește ANPR.

Cu stimă.
Adica trebuie sa mai astept inca un an pana cand astia se gandesc sa faca ceva bun? La dracu suntem in secolul 21, ce dureaza asa mult sa realizeze o lege?
Formulati notificare catre ANRP. Asteptati 30 de zile, dupa care ii dati in judecata. ANRP-ul are bani pentru executori. In prezent se platesc despagubiri celor care au pus in executare hotararile judecatoresti. Pana primiti termen (daca sunteti din Bucuresti primul termen de judecata la sectia de contencios il primiti peste cca 1 an) expira suspendarea, asa ca nu cred sa va invoce instanta exceptia prematuritatii. Este adevarat ca legea va fi modificata (avand in vedere hot. pilot) si nu cred ca se va modifica in favoarea petentilor. Nu cred ca va fi adoptat proiectul de lege cu 15% + esalonare, dar cred ca despagubirile vor fi esalonate cu actualizarea cuantumului despagubirilor.

Alte discuții în legătură

Oug 4/2012 tibifi tibifi In luna octombrie 2011 am castigat procesul impotriva ANRP-lui, la CA Bucuresti, de a face evaluarea bunului si, de a emite decizia administrativa. Recursul se ... (vezi toată discuția)
Dosar blocat la anrp. demersuri? mara_lates mara_lates Buna ziua, Suntem un grup de mostenitori ai unui teren la Lipova/Bacau. Am facut dosarul necesar si Prefectura Bacau l- a depus la Autoritatea Nationala de ... (vezi toată discuția)
Despãgubiri anrp aurel_vitza aurel_vitza Am depus dosarul pentru obtinerea despagubirilor conform L. 10 şi până în prezent nu am primit nici un răspuns de la ANRP din anul 2009 când ni se mai ... (vezi toată discuția)