avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dosar blocat la ANRP. Demersuri?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dosar blocat la ANRP. Demersuri?

Buna ziua, Suntem un grup de mostenitori ai unui teren la Lipova/Bacau. Am facut dosarul necesar si Prefectura Bacau l- a depus la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietailor din Bucuresti. Se pare ca dosarul s-a blocat acolo din 2010. Nu mai stim ca sa facem . Cui si unde sa ne adresam ?
Multumesc Mara Lates
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:14, 14 Martie 2014
sa asteptati sa intre in vigoare noua lege conform careia mai aveti de asteptat ani buni pana sa va primiti despagubirile, evident in mod esalonat!X-(
aveti vreun nr de inregistrare al dosarului la ANRP?

daca nu aveti, va adresati prefecturii si solicitati informatii despre stadiul dosarului.

daca aveti, va adresati ANRP cu o scrisoare recomandata cu confirmare de primire pe adresa ANRP este Calea Floreasca, nr. 202, sector 1, Bucuresti sau la adresa de email
petitii@anrp.gov.ro, caz in care solicitati confirmarea emailului.
Stimat forumist,

Și eu sunt de părere că va trebui să mai așteptați. Demersurile de informare ar fi util să le demarați după intrarea în vigoare a noii legi, acum fiind premature.

Cu stimă.
andreigrigoriu a scris:

Și eu sunt de părere că va trebui să mai așteptați.

nu inteleg motivul ptr care sfatuiti userul sa astepte modificarea legii!! asa cum apreciaza si @cassy mai sus, guvernul abia astepta sa promoveze o OUG pentru amanarea platii despagubirilor si esalonarea acestora eventual pentru doua sute de ani! motive se gasesc mereu, criza, apropierea unui meteorit sau alte asemenea.

de exemplu, noi asteptam de 4 ani plata despagubirilor pe legea 9/1998 ptr care s-a emis titlu de plata de ANRP in 2009 iar anul acesta a intrat in vigoare OUG 10/2013 prin care s-a abrogat articolul din HG care prevedea modalitatea de plata. astfel s-a amanat pentru inceputul lui 2014 plata transelor si esalonarea acestora pe 10 ani cu conditia platii unei transe de minim 20000 lei. va trebui sa asteptam inca 5 ani ptr intrarea in posesie, plati care trebuiau finalizate de achitat in 2010 conform deciziei ANRP.
intre timp multi au ocazia "sa dea coltul", asta asteapta guvernul. iar motivarea guvernului este simpla, criza si angajamentele internationale. foarte multi au inaintat actiune in contecios administrativ si toti au castigat.
aceasta este calea de urmat si nu asteptarea unei legi care va esalona despagubirile sau le va elimina total.

sfatul meu catre @mara_lates este sa intreprinda orice actiune ptr a se informa despre stadiul dosarului si eventual sa intenteze actiune in instanta.

statul trebuie executat si nu iertat. nu am am auzit pana acum ca guvernul, oricare este el, sa se dea vreo OUG sau lege prin care cetatenii sa isi plateasca impozitele esalonat pe zece ani.
Stimat forumist @cyan,

Nu eu am generat nefuncționalitățile mecanismelor de retrocedare...

Probabil că noile prevederi legale vor cuprinde alte mecanisme de despăgubiri și nu ar fi rezonabilă începerea unui proces pe o lege, să zicem luni, iar marți legea să se schimbe, iar procesul inițiat să nu mai aibă finalitate.

S-au mai întâmplat asemenea situații. Așa că nu este vorba că aprob modul de acordare al despăgubirilor, este vorba despre oportunitatea unor demersuri în acest moment.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Acordare despagubiri pentru un dosar de retrocedare bogdan_gabriela bogdan_gabriela Buna ziua! In anul 2011 am castigat definitiv si irevocabil un proces de retrocedare pentru casa mamei mele, care a fost demolata in timpul regimului ... (vezi toată discuția)
Compensatii pentru bunurile abandonate de autor statului bulgar (legea 9/1998) Mihai9o Mihai9o Buna ziua, as avea si eu 2 intrebari. 1. Am fost la ANRP cu documentele pe care le am pentru a afla daca s-au ridicat banii din dosar. Mi s-a cerut hotararea ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la anrp dan baicu dan baicu - in anul 2009 mi s-a emis o decizie de despagubire pe care am depus-o la anrp pentru efectuarea platii- fiind vloare mica am optat pentru bani - in anul ... (vezi toată discuția)