andreigrigoriu a scris:
Și eu sunt de părere că va trebui să mai așteptați.
nu inteleg motivul ptr care sfatuiti userul sa astepte modificarea legii!! asa cum apreciaza si @cassy mai sus, guvernul abia astepta sa promoveze o OUG pentru amanarea platii despagubirilor si esalonarea acestora eventual pentru doua sute de ani! motive se gasesc mereu, criza, apropierea unui meteorit sau alte asemenea.
de exemplu, noi asteptam de 4 ani plata despagubirilor pe legea 9/1998 ptr care s-a emis titlu de plata de ANRP in 2009 iar anul acesta a intrat in vigoare OUG 10/2013 prin care s-a abrogat articolul din HG care prevedea modalitatea de plata. astfel s-a amanat pentru inceputul lui 2014 plata transelor si esalonarea acestora pe 10 ani cu conditia platii unei transe de minim 20000 lei. va trebui sa asteptam inca 5 ani ptr intrarea in posesie, plati care trebuiau finalizate de achitat in 2010 conform deciziei ANRP.
intre timp multi au ocazia "sa dea coltul", asta asteapta guvernul. iar motivarea guvernului este simpla, criza si angajamentele internationale. foarte multi au inaintat actiune in contecios administrativ si toti au castigat.
aceasta este calea de urmat si nu asteptarea unei legi care va esalona despagubirile sau le va elimina total.
sfatul meu catre @mara_lates este sa intreprinda orice actiune ptr a se informa despre stadiul dosarului si eventual sa intenteze actiune in instanta.
statul trebuie executat si nu iertat. nu am am auzit pana acum ca guvernul, oricare este el, sa se dea vreo OUG sau lege prin care cetatenii sa isi plateasca impozitele esalonat pe zece ani.