avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Compensatii pentru bunurile abandonate de autor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Compensatii pentru bunurile abandonate de autor statului bulgar (Legea 9/1998)

Buna ziua, as avea si eu 2 intrebari.
1. Am fost la ANRP cu documentele pe care le am pentru a afla daca s-au ridicat banii din dosar. Mi s-a cerut hotararea de la prefectura. Peste ceva timp am fost iar la ANRP cu acea hotarare si cei de acolo mi-au dat nr dosarului depus la dansii si mi-au spus ca banii respectivi nu au fost ridicati si ca mostenitorii ar fii trebuit sa intre in posestia banilor in 1-5 ani de la hotarare. Mentionez ca dosarul este depus din 2002 si hotararea este din 2007 si nici pana in prezent nu sunt banii ridicati, ce este de facut in privinta asta?

2. In hotararea de la prefectura nu sunt trecuti toti mostenitorii, ce trebuie sa faca cei care nu sunt mentionati in hotararea respectiva pentru a putea beneficia de banii respectivi?
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 16:56, 17 Aprilie 2015
1.Conform prevederilor Legii nr 164/2014, despagubirile vor fi platite esalonat pe o perioada de 5 ani, in transe de minim 20.000 lei. Avand in vedere data la care a fost emisa hotararea prefecturii, in prealabil, ANRP-ul va emite o decizie de actualizare a sumei. Suma va fi actualizata incepand cu data emiterii si pana la data de 31 decembrie 2014
2.Trebuie sa depuneti la ANRP documente din care sa reiasa ce beneficiari de pe hotarare au decedat si care sunt mostenitorii acestora (certificate de deces, certificate de mostenitor) pentru ca titlurile de plata anuale sa fie emise pe numele mostenitorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! problema mea se refera la o dezbatere succesorala. ... Pulbere-de-stele Pulbere-de-stele Buna ziua! Problema mea se refera la o dezbatere succesorala. In 2014 a murit tatal meu si nu am facut dezbatere. In 2019 a murit mama mea iar acum am deschis ... (vezi toată discuția)
Legea 290/despagubiri anrp tathiana tathiana Detin o hotarare emisa de Prefectura Galati de acordare a despagubirilor pt refugiatii den Basarabia(tatal meu decedat).Am depus documentatia aferenta catre ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 290/2003 - vreau sa dau anrp in judecata tumy tumy Am o hotarire pe legea 290/2003. In martie 2012 trebuia sa primesc prima transa de 40% din despagubire. Nu am primit acesti bani si intentionam sa dau anrp in ... (vezi toată discuția)