avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despãgubiri ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despãgubiri ANRP

Am depus dosarul pentru obtinerea despagubirilor conform L. 10 şi până în prezent nu am primit nici un răspuns de la ANRP din anul 2009 când ni se mai cereau niste acte care de fapt se găseau la dosaru depus. Le-am mai tromis odată şi de atunci "liniste". Un avocat ne sfătuieşte să dîm în judecată ANRP-ul.Ce mă sfătuiti să fac ? Merită să mai investim nişte bani? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:10, 30 Martie 2012
Emiterea deciziilor Comisiei Centrale (respectiv, a titlurilor de despagubire) a fost suspendata pentru 6 luni printr-o ordonanta de urgenta.

Actiunea in instanta (in contencios administrativ) va fi considerata, cu certitudine, ca fiind prematura.

Doar daca nu dati peste un complet care sa aprecieze ca OUG nu este conforma cu Decizia pilot a CEDO si sa o inlature de la aplicare. Iar in recurs instanta (ICCJ) sa mentina sentinta instantei de fond. Greu de crezut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta nr.4 din 13 martie 2012 Maria - Amelia Ionescu Maria - Amelia Ionescu Poate cineva sa ma lamureasca daca aceasta ordonanta este constitutionala si daca produce efecte retroactive ? Multumesc (vezi toată discuția)
Emitere titlu despagubire anrp mototo mototo Buna seara . In luna noiembrie 2011 am expediat Autoritatii Nationale pentru restituirea proprietatilor decizia irevocabila a ICCJ - CAF ( pronuntata ... (vezi toată discuția)
Ril admis themis themis ICCJ s-a pronuntat, prin Decizia nr.27/2011, in sensul ca: [i]Acţiunile în acordarea de despăgubiri băneşti pentru imobilele preluate abuziv, imposibil ... (vezi toată discuția)