avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire de la ANRP pe Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire de la ANRP pe Legea 10

Eu si bunica mea avem de primit de la ANRP o despagubire pe Legea 10. Dosarul se afla acolo din 2007. Bazandu-ma pe o decizie interna ANRP care prevede tratarea cu prioritate a dosarelor aprtinand persoanelor reprezentand cazuri deosebite si pe faptul ca bunica are 102 ani, o pensie foarte mica si este bolnava, am facut cerere in acest sens. Anul acesta, in luna mai am fost instiintate ca s-a aprobat tratarea cu prioritate a dosarului nostru si ca a fost repartizat unui consilier in vederea analizarii si transmiterii catre un evaluator. In octombrie, vazand ca nu mai primim nici o veste am intrebat daca a fost inaintat evaluatorului si ni s-a raspuns ca nu. Ce am de facut pentru a grabi rezolvarea dosarului, fiindca observ ca desi ni s-a spus ca va fi tratat cu prioritate a intrat pe o linie moarta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 23:32, 15 Noiembrie 2011
Buna seara,deci si eu inainte sa chem ANRP-ul in judecata m-am informat si chiar m-am consultat cu diverse persoane aici pe avocat.net.Primul pas pe care l-am facut a fost sa merg la ANRP sa ma informez la fata locului de stadiul dosarului,cum nu am reusit sa aflu nimic concret am trimis o notificare in care ii somam sa imi dea un raspuns in termen de 30 .Dupa acest termen i-am dat in judecata pe contencios administrativ cu obligatia de a face.Am cistigat procesul dar bineinteles ca au facut recurs.Deoarece recursul era programat in mai anul viitor am facut o cerere de preschimbare a datei anexind probe care sa justifice cererea.Instanta a aprobat cererea de schimbare a datei si acum astept recursul,care va fi peste o luna.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
emilifor, utilizator
deci.....aceeasi experienta ca si a mea ! tot de termenele mari din justitie ne lovim.
tocmai de aceea spuneam ca nici chiar daca dai in judecata ANRP -ul pt a isi executa obligatiile legale nu prea rezolvi in fond nimic deoarece de cand formulezi cererea de chemare in judecata pana cand devine irevocabila hotararea pentru a o putea pune in executare trec luni de zile bune, ca sa nu spun ani. si eu am fost sa "le stau pe cap", la fel nu am obtinut nicio informatie satisfacatoare timp in care le-am trimis somatii peste somatii vreo 3 luni de zile, la fel, i-am dat in judecata, si din nou, la fel, am castigat la fond iar ANRP a declarat un recurs strict formal doar pt a trage de timp !
intrebarea mea, supararea mea era legata de faptul ca nici macar daca ii dai in judecata.....tot mai trec ani buni pana sa obtii ceva concret !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare dosar legea 290 / 2003 chirila12 chirila12 Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era ... (vezi toată discuția)
Retrocedare anrp raoul26 raoul26 Buna ziua, Am o rugaminte va rog, in privinta unui dosar de retrocedare teren. Bunicul meu, unul din cei 5 succesori pentru respectivul teren, a obtinut in ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)