avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus o motocicleta neinmatriculata fara a detine ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus o motocicleta neinmatriculata fara a detine permis categorie corespunzatoare

va salut cu stima.
in urma cu 3 luni am circulat pe drumurile publice cu o motocicleta neinmatriculata a unui prieten,posedand doar permis de conducere cat B,C#-o.Am fost oprit de politie,mi s-a retinut permisul de conducere,eliberindu-mi o dovada fara drept de conducere.In urma cu o saptamana am primit citatie de la parchet sa ma prezint pe data de 1 nov,la parchet.M-am prezentat si procurorul care se ocupa de dosarul meu a inaintat dosarul in instanta.Intrebarea mea este,pt faptele comise mi se poate anula dreptul de a conduce autovehicole,si daca ar fi mai bine sa-mi angajez un avocat?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:31, 6 Decembrie 2011
Angajati-va avocat.Sigur ca exista aceasta posibilitate.
Conducerea fara permis si cu motorul neinmatriculat este infractiune si veti ajunge in instanta
unde veti avea sigur nevoie de un avocat si inca unul cu experienta.
va multumesc anticipat pt raspuns.Astazi am primit rezolutia de la parchet,fiind scoaterea de sub urmarire penala cu amenda administrativa de 1000,plus 100 cheltuieli juridice.Intrebarea mea este daca dupa plata amenzii o sa pot sa i-mi recuperez permisul,sau politia trebuie sa-mi intocmeaca si ei un proces verbal,cu suspendarea permisului pe 90 de zile de la rezolutie inainte,si doar dupa expirarea celor 90 de zile o sa pot sa i-mi recuperez permisul/

Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
p-e-t-r-u-s, utilizator
Felicitari, ati avut noroc.
Nu conteaza plata amenzii, o sa va vina la plata impozitului. Mergeti la rutiera cu ordonanta procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. DriftingCalibra DriftingCalibra Buna ziua ma numesc Ranetti Victor , sunt din Bucuresti si am 23 de ani impliniti ieri 07.07 :) In urma cu 1 an de zile am plans 3 zile la rand ca am fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal-motocicleta neinmatriculata. TeodorescuRazvan TeodorescuRazvan Va salut. Nu credeam ca o sa ajung cu o asemenea problema pe acest forum pe vremea cand citeam faptele altor persoane. Problema sta in felul urmator: Am 18 ... (vezi toată discuția)
Restituire permis, rezolutie procuror pimp9001 pimp9001 Buna ziua, in martie am fost oprit de politie cu un moped neinregistrat, mi-au retinut permisul de conducere cat.b, si au intocmit dosar...ieri a venit ... (vezi toată discuția)