avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarile de sanatate private devin obligatorii?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarile de sanatate private devin obligatorii?

Au fost implementate schimbari legislative privind contributia obligatorie la casa de asigurari de sanatate, incepand cu 2012? Diverse persoane cauta sa coopteze cati mai multi oameni pentru semnarea unor documente/precontracte pentru alocarea unui procent din contributia lunara obligatorie catre o companie privata de asigurari de sanatate.

1. Este legal? Are un fundament real?
2. Se va institui si pentru sanatate o forma de contributie in genul Pilonului II de pensii private?
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 12:18, 11 Decembrie 2011
Din cate cunosc nu exista un cadru legal pt asigurari obligatorii dar nu pot fi opriti cei care vor sa-si faca asa ceva.
Sunt anuntate schimbari incepand cu 2012? Unii brokeri spun ca din 2012, o parte din contributia lunara va trebui obligatoriu directionata catre companii private.
Da este legal sa coptezi intr/un Club Salve Group pentru sustinerea unei cauze.Ei doresc sa fie siguri ca acea persoana va semna pentru ei aderarea la o asigurare privata de sanatate indicata de ei.Actul respectiv nu are valoare intrucat nu s/au emis normele de aplicare!!!Aveti dreptate va fi ceva gen pensie privata!!!
Despre reforma in sanatate se discuta inca din 2005 !!! www.avocatnet.ro/content/art...

Daca aplicarea legii, care deocamdata este in faza de proiect, va fi similara cu reforma in sistemul de pensii, deocamdata este doar o speculatie; la fel si cu castigurile prognozate !!

Fata de pensii, care sunt contracte pe termen lung, asigurările de sănătate presupun riscuri foarte mari. Rata daunelor la nivel internaţional este foarte mare, cheltuielile din sănătate sunt în creştere, profiturile sunt mici, iar daunele pot apărea chiar din ziua în care s-a semnat contractul !!! Citeste articolele din Curierul National, sunt bine documentate: [ link extern ]

Despre ceea ce se intampla acum in Romania legat de acest subiect am comentat aici:
www.avocatnet.ro/content/for... :)

Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Cristina Carmen Dascalu, Consultant asigurari
In ceea ce priveste prima intrebare gasiti raspunsul aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
La a doua intrebare raspunsul este "DA" , trebuie sa ne aliniem la normele europene in primul rand iar in al doilea rand statul nu isi va mai putea permite sa sustina aceste costuri.
Ca si in multe alte state europene va trebui sa "cotizam" ca sa ne fie oferite aceste servicii...
Problema va fi ce anume ni se va pune la dispozitie in urma cotizatiilor deorece nu putem compara puterea economica a tarii cu a altor tari unde aceasta contributie este destul de mare.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii la sanatate Keffr3n Keffr3n Buna ziua, eu sunt angajat cu carte de munca, angajatorul vireaza contributia la pensii, si, ca hobby, mai desfasor, ocazional, o activitate pe PFA. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata contributii sociale andrad84 andrad84 Buna ziua, M-ar interesa daca pentru venituri din profesie liberala (sunt singurele venituri, deci nu exista si un CIM) este obligatorie plata ... (vezi toată discuția)
Contributii pensionar salariat lauracereantu lauracereantu ce contributii NU trebuie sa mai vireze la bugetul de stat angajatorul pentru salariatul pensionar? (vezi toată discuția)