avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

problema

buna seara,
ma aflu in urmatoarea situatie: sunt detasata de la o institutie bugetara (eu si alti 11 colegi) la o alta din data de 01.07.2010. vechea institutie ne-a concediat in timpul detasarii, iar cea noua ne-a angajat in 21.10.2010 pentru a ne detasa la o alta institutie (cea de-a 2 transfomandu-se in s.r.l., intre timp) pentru un an de zile. acest an s-a implinit in 22.10.2011. problema mea este legata de urmatorul aspect: am fost sunata in 30.09.2011 de la R.U. sa mi se spuna sa ma prezint pt, a semna o decizie de incetare a detasarii. practic, de pe o zi pe alta. nu numai ca nu expirase vechea decizie, iar eu nu am lucrat la acest angajator nici o zi, dar m-au luat practic prin surprindere. nu am fost sa semnez decizia nici in ziua de azi.
in 24.10.2011 aflu ca tuturor colegilor mei le-au fost prelungite detasarile cu inca 6 luni, numai mie nu. deci si intrerupta de la 03.10.2011 si neprelungita.
in oct. am fost in CFP iar ieri am depus o noua cerere pt. luna nov.
stiu si de la ce mi se trage: dela o sesizare facuta la ITM in legatura cu salariul care era mai mic (s-a aplicat art. 47 alin 2 CM).
va rog sa-mi spuneti ce pot eu sa fac in aceasta situatie, cui ma adresez pentru ca mi se pare o discriminare crasa. firma angajatoare, a 2a deci, imi ofera un post cu mult sub pregatirea mea. de fapt, ei ne-au angajat pe ce posturi au avut libere, stiind clar ca a 2 a zi ne detaseaza.
vreau un sfat si un temei legal, daca exista.
o seara buna!

Cel mai recent răspuns: eu1001 , utilizator 20:13, 2 Noiembrie 2011
incercati la ITM si inspectia muncii..dar ca sa va rezoolvati situatia , doar instanta poate
multumesc.
am sanse? temeiul legal care ar fi? este vorba de discriminare sau si de altceva?
o zi buna!
daca considerati ca este o discrimare atunci puteti sesiza:
- ITM-ul

- Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

- Art. 39 din Legea nr.202/2002
(1) Angajatii au dreptul ca, in cazul in care se considera discriminati pe baza criteriului de sex, sa formuleze sesizari/reclamatii catre angajator sau impotriva lui, daca acesta este direct implicat, si sa solicite sprijinul organizatiei sindicale sau al reprezentantilor salariatilor din unitate pentru rezolvarea situatiei la locul de munca.
(2) In cazul in care aceasta sesizare/reclamatie nu a fost rezolvata la nivelul angajatorului prin mediere, persoana angajata care prezinta elemente de fapt ce conduc la prezumtia existentei unei discriminari directe sau indirecte bazate pe criteriul de sex in domeniul muncii, pe baza prevederilor prezentei legi, are dreptul atat sa sesizeze institutia competenta, cat si sa introduca cerere catre instanta judecatoreasca competenta in a carei circumscriptie teritoriala isi are domiciliul sau resedinta, respectiv la sectia/completul pentru conflicte de munca si drepturi de asigurari sociale din cadrul tribunalului sau, dupa caz, instanta de contencios administrativ, dar nu mai tarziu de un an de la data savarsirii faptei.
astept, deja de o saptamana, un raspuns de la ITM, pentru ca de aici mi se "trage", promitandu-mi ca rezolva pe cale amiabila. discriminarea nu este legata de sex, ci pur si simplu nu m-au vrut din cauza unei sesizari mai vechi facuta la ITM si rezolvata favorabil mie.
eram 11 in aceasta situatie, nelucrand o zi acolo unde trebuie sa merg eu, iar ceilalti 10 au ramas in continuare. poate am o alta varianta, in afara instantei?!?
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare si hartuire Andrioaiei Ciprian Andrioaiei Ciprian In ce conditii as putea sa dau in judecata angajatorul care m-a supus la hărțuire si discriminare ? (vezi toată discuția)
Discriminare sau nu tiberius1977 tiberius1977 Buna ziua Daca o persoana de sex feminin este privilegiată prin aceeași lege și articol de o persoana de sex masculin din aceeași categorie și care se ... (vezi toată discuția)
Pot să chem în judecată un coleg de servici pentru hărțuire morală? tcvs tcvs Bună ziua. Tatonările unui coleg de serviciu par că vor să mă împingă să mă demisionez. Unele acțiuni chiar par a fi de o astfel de natură. Doresc ... (vezi toată discuția)