avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatii ce nu sunt adevarate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatii ce nu sunt adevarate

In luna Mai 2010, m-am inteles cu un vecin de-al meu, sa-mi dea niste bucati de piatra placaj, pentru constructia unui gard, contra sumei de 500 lei, el fiind de acord. Dupa cateva zile, m-am dus la el, si in prezenta unei persoane ce se afla la lucru in curtea acestuia, am luat piatra, pe care am cara-to cu o roaba. Dupa aproximativ doua luni de zile, i-am dat suma de bani respectiva, fara nici un martor sau vreo hartie incheiata intre noi doi. In luna August 2011, m-am trezit cu o reclamatie la politie, intrucat acesta reclama ca nu i-am dat banii, dar acuma suma de 1000 lei, si ca mai mult, i-am furat aceasta piatra. Mentionez ca piatra respectiva se poate vedea si in ziua de azi pe gardul meu. Ce se poate intampla in cazul asta ? Pot fi invinovatit de vreo fapta ?
Va multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:11, 1 Noiembrie 2011
Nu puteti fi invinovatit de savarsirea vreunei fapte penale, insa va trebui sa demonstrati ca lucrurile s-au petrecut asa cum povestiti. Solicitati sa fie audiata drept martor persoana care a fost de fata atunci cand vecinul v-a permis sa luati piatra. Daca s-a intamplat cu permisiunea lui, nu puteti fi acuzat de furt.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa fiu acuzat de o fapta penala ? gabygaby202000 gabygaby202000 In luna Aprilie 2010, am vorbit cu un vecin, care avea acasa un numar de 10 bucati de piatra placaj, si l-am intrebat daca sunt de vanzare. Acesta mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerata aceasta o infractiune de furt ? gabygaby202000 gabygaby202000 In luna mai 2010, am vazut in curtea vecinului meu care locuieste peste drum de mine, 10 ornamente de piatra, de dimensiuni de 30/30, ce-mi erau necesare si ... (vezi toată discuția)
Caz special andryzs andryzs O batrana cu pierderi de memorie sta in casa ei singura, iar o persoana care are grija de ea din cand in cand a luat banii batranei 7000 ron cu acordul ... (vezi toată discuția)