avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este posibil sa fiu acuzat de o fapta penala ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este posibil sa fiu acuzat de o fapta penala ?

In luna Aprilie 2010, am vorbit cu un vecin, care avea acasa un numar de 10 bucati de piatra placaj, si l-am intrebat daca sunt de vanzare. Acesta mi-a spus ca DA, si le vinde pentru suma de 500 lei. I-am spus ca le cumpar, dar voi da bani peste o luna sau doua cand, acesta fiind de acord. Dupa cateva zile, m-am dus la acesta acasa, el intradevar nu era acasa, dar am gasit pe un alt vecin la domiciliul acestuia, care de obicei ai presta munca prin curte. Acesta cunostea de discutia noastra. Am carat piatra placaj, cu o roaba, pana acasa, eu locuind la o distanta de 20-30 m de acesta. Acestea, le-am pus imediat la la un gard, ce se afla construit in fata casei, si totodata, sunt vizibile aceste pietre. La aproximativ 4-5 sapt ( zic eu cu aprox), m-am intalnit cu acesta in drum, in fata casei, si i-am dat suma de 500 lei, fara a avea vreo persoana ca si martor in acest loc. In luna August 2011, m-am trezit cu reclamatie la Politie, din partea vecinului, ca i-am furat piatra si nu i-am dat banii, mai mult de atat m-a reclamat ca trebuia sa-i dau 1000 lei pe piatra.
Va rog sa-mi spuneti daca pot fi acuzat de ceva, cu toate ca, cred ca reclamatia este aberanta, si ca aceasta este facuta cu tenta si din invidie ori din razbunare.
P.S. In afara de nume, acestea scrise sunt adevarul pur.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:26, 24 August 2012
solicitati sa se ia declaratia persoanei care presta munca in curtea vecinului, persoana ce a asistat la discutia purtata intre dumneavoastra si vecinul cu privire la stabilirea pretului si modalitatii de plata a acestuia, precum si acceptul de vanzare a pietrei. Daca acesta va declara aspectele sustinute de dumneavoastra veti fi scos de sub urmarire penala, sau nu se va incepe urmarirea penala..
sfatul meu este sa luati legatura cu un avocat care sa va asiste in fata organelor de urmarire penala.
Dar faptul ca acesta m-a reclamat la politie dupa 1 an si ceva, nu se ia in considerare ?
Da, în condiţile în care veţi proba faptul că nu aţi luat pur şi simplu piatra, ci că a existat convenţie verbală în acest sens, nu veţi putea fi pus sub acuzare pentru vreo infracţiune . Trebuie să fie audiat acel martor care ştia despre discuţia dvs. cu vecinul şi care se afla în curte la momentul când aţi luat piatra.
Problema care se pune este cu privire la plata efectuată, pe care nu o veţi putea proba în lipsa unui înscris. Astfel, chiar dacă nu veţi fi urmărit penal, vecinul poate să solicite din nou plata, intentând o acţiune civilă împotriva dvs.
Dupa atata timp cam greu sa se mai intample ceva.
Oricum nu cred ca se va obosi politia pt o piatra si o situatie cam aiurita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatii ce nu sunt adevarate gabygaby202000 gabygaby202000 In luna Mai 2010, m-am inteles cu un vecin de-al meu, sa-mi dea niste bucati de piatra placaj, pentru constructia unui gard, contra sumei de 500 lei, el ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerata aceasta o infractiune de furt ? gabygaby202000 gabygaby202000 In luna mai 2010, am vazut in curtea vecinului meu care locuieste peste drum de mine, 10 ornamente de piatra, de dimensiuni de 30/30, ce-mi erau necesare si ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la parchet Stefanmar Stefanmar Buna ziua Am un vecin tortionar care din 2010 ma tot cheama, ba la politie , ba la ins in constructii, la mediere si acum la parchet. Totul a inceput de la ... (vezi toată discuția)