avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... protectia muncii!
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

protectia muncii!

lucrez la o firma de distributie in functia de ag vinzari!
masina cu care imi desfasor activitatea,nu functioneaza in parametrii tehnici corespunzatori,adica nu are cauciucuri corespunzatoare(tocite,cu sirmele iesite)si probleme la instalatia de iluminat(faruri matuite)!in aceste conditii eu nu mai ma simt in siguranta cind conduc masina dupa lasarea intunericului sau daca ploua sau ninge!ce pot face,pt ca cei de la firma refuza sa remedieze problemele si ma obliga sa merg cu masina in aceste conditii!astept un sfat!va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: dragos_te28 , utilizator 21:50, 3 Noiembrie 2011
Pentru inceput, formulati in scris un raport catre conducerea unitatii, in care mentionati toate aceste aspecte, il predati la secretariat cu nr. de inregistrare si solicitati raspunsul tot in scris.
Daca veti fi depistat in trafic de agentii politiei sau RAR cu aceste defectiuni si amendat, faceti plangere contraventionala si atasati raportul si raspunsul.
Mai puteti refuza plecarea pe teren cu acea masina, dar banuiesc faptul ca veti fi amenintat cu concedierea.
Ca agent de vanzari , d. p.d.v SSM - trebuie sa fiti instruit ca conducator auto, pe langa alte tematici ce rezulta la evaluarea de riscuri pe meseria dvs.
Aveti obligatia de a verifica la plecarea in cursa autovehicolul, in caz de defectiuni constatate trebuie sa anuntati seful ierarhic.
E bine sa o faceti in scris, cu un exemplar cu nr. de inregistrare , care sa va ramana dvs.
Angajatorul este obligat de lege, sa aiba o evidenta clara a reviziilor, si reparatiilor facute la toate autovehicolele aflate in dotare, cu data , firma, costul acestora.
Daca nu ia nici o masura, puteti face o sesizare la ITM, va asigur ca vor face o verificare la sediul firmei, si vor dispune masuri.
In caz de acc. pe traseu, dvs. veti fi scos de pe lista vinovatilor, si nu vi se va putea imputa reparatia auto.
Asa este, puteti fi concediat, dar viata dvs. valoreaza mai mult decat un loc de munca !
Avem atat de putine drepturi legale, in tara asta, haideti sa le cerem, altfel pe nimeni nu intereseaza necazul celuilalt !
multumesc frumos pt sfat!o seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tahograf defect louisa louisa Buna ziua, In data de 04.04.2012 tir-ul societatii a fost oprit de un agent de circulatie pe Autostrada Bucuresti-Pitesti pe motiv ca circula cu viteza prea ... (vezi toată discuția)
Conducerea masinilor de serviciu gabrielx gabrielx Ce trebuie sa faca o societate comerciala pentru ca un angajat sa conduca o masina de serviciu, persoana respectiva nefiind angajata sofer. Te poate obliga ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns neon butterflies neon butterflies s.c. are angajata cu 2 ore un mecanic auto in varsta de 68 de ani. Are voie sa conduca autoturismele din unitate pe drumurile publice? (vezi toată discuția)