avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită RUGAMINTE!!!!! - sentinta definitiva in recurs
Discuție deschisă în Executare silită

RUGAMINTE!!!!! - sentinta definitiva in recurs

In urma cu un an am fost actionata in instanta de catre firma la care am lucrat pe raspundere patrimoniala.Am pierdut procesul in mai anul curent, pe sentinta scriind ca este definitiva. Am facut recurs iar termenul de infatisare este in ianuarie anul viitor. Ieri am primit de la un birou de excutor judecatoresc somatie de executare pe sentinta.
Daca pe sentinta nu apare <executorie> si daca sunt in recurs, poate fi executata sentinta?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:08, 1 Noiembrie 2011
Da,sentinta poate fi pusa in executare,potrivit art.274 din Codul Muncii.

ART. 274
Hotãrârile pronunţate în fond sunt definitive şi executorii de drept.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Somatia de la executor ar trebui sa fie insotita de titlul executoriu, adica de sentinta definitiva si irevocabila investita cu formula executorie.
Mai mult, ar trebui sa aibe si incuviintarea executarii de la instanta, ceea ce nu cred ca exista.
In acest caz, formulati o contestatie la executare pe aceste motive.
Depuneti si un certificat de grefa de la tribunal ca ati declarat recurs.
Normal, conflictele de munca sunt executorii din prima instanta, dar incercati.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Multumesc mult!!!
Formulati cerere de preschimbare a termenului din recurs si solicitati suspendarea executarii hotararii, in temeiul art.300 alin.2 Cod procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum contest incuvintarea executarii silite?? bvflorin bvflorin Executorul a obtinut incuviintarea executarii silite a unui BO. In paralel se desfasoara un alt proces in recurs la aceasta investire, intru-cat BO-ul a fost ... (vezi toată discuția)
277 codul muncii - refuzul de a face plata pana la recurs = infractiune? andra1234 andra1234 intrebare: un angajat a castigat in instanta drepturi salariale, societatea nu a primit inca hotararea judecatoreasca astfel incat sa o poata contesta ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)