avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Titlu executoriu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Titlu executoriu

In data de 09.09.2011 am inregistrat la Consiliul local al localitatii unde locuiesc un autoturism in vederea obtinerii de numere provizorii. In acel moment mi s-a comunicat ca voi avea de platit un impozit in valoare de aproximativ 500 lei.
Ieri, in data de 01.11.2011 am primit prin posta de la Primaria unde locuiesc, un titlu executoriu din data de 10.10.2011, prin care ma obliga sa platesc acest impozit in termen de 15 zile.
Intrebarea mea este daca acest titlu executoriu nu este intocmit cumva abuziv.
Nu pot eu plati aceasta suma pana la sfarsitul anului in curs?
De exemplu daca vand autoturismul, am obligatia sa platesc aceasta suma chiar daca acesta a fost inregistrat pe rolul meu doar 2 luni?
Vreau sa mai mentionez ca in data de 12.10.2011 am solicitat de la Primarie un certificat fiscal, pe care aveam sold 0.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 19:56, 2 Noiembrie 2011
nu este abuz......art.265 cod fiscal, anul fiscal se incheie pe 31 septembrie....dupa acesta data se calculează penalizari
Si daca inregistram autoturismul dupa 01.10.2011?
Pt "lukacs" : cu tot respectul, nu.

In normele metodologice de aplicare a Codului fiscal se specifica modalitatea de stabilire si calcul a sumelor creante principale si accesorii (majorari de intarzierere) pentru bunurile dobandite dupa data se 01 septembrie a anului fiscal/ calendaristic) .
Pentru orice bun dobandit dupa aceasta data se stabileste debitul de plata aferent lunilor din anul fiscal iar data scadenta este 30.09.(e adevarat). Dar calculul de majorari incepe la 30 de zile dupa data dobandirii cand este obligatorie si declararea - in termen de 30 de zile de la data dobandirii. Doar In cazul in care dobandirea are loc in luna noiembrie sunt obligat sa platesc pana la sfarsitul anului(31.decembrie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati rol fiscal lataretudan lataretudan care sunt penalizarile pentru intarzierea neanscrierii in rolul fiscal? am intarziat pt ca nu am stiut ca trb sa ma inscriu, am luat dosarul de la circa ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)
Lnmatriculare masina adusa din germania postiga postiga Am achizitionat pe 22.10.2013 o masina din Germania, am facut RAR pe 12.11.2013 care e valabil 60 de zile, iar pe 20.11.2013 urmeaza sa-mi expire numerele ... (vezi toată discuția)