avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale penalitati rol fiscal
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

penalitati rol fiscal

care sunt penalizarile pentru intarzierea neanscrierii in rolul fiscal? am intarziat pt ca nu am stiut ca trb sa ma inscriu, am luat dosarul de la circa financiara unde am fost inscris pana sa imi cumpar noua locuinta l-am depus la circa de sector cu toate documentele care demonstrau ca am cumparat o locuinta si locuiesc la adresa respectiva, mi-au luat in evidenta autoturismul, dar nu au zis nimic despre inscrierea in rolul fiscal iar acum cand am fost sa platesc impozitul m-am trezit ca trebuie sa platesc o penalizare deoarece au trecut 10 luni de cand am definitivat actele de proprietate. cel mai haios la sectorul 5 este ca trebuia sa stau la alt rand, vreo 2 ore, sa-mi calculeze alta "doamna" penalizarile #-o, :((, :sorry:
Cel mai recent răspuns: luccia , utilizator 08:59, 18 Februarie 2009
Potrivit Codului de procedura fiscala, nivelul majorarii de intarziere este de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere, si poate fi modificat prin legile bugetare anuale.
Pentru cladiri
Conform Cod fiscal, art.254 alin.(5) Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii.
Conform Cod fiscal art. 255., alin. (1) Impozitul/taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.
Pentru mijloace de transport
Conform Cod fiscal, Art. 264. - (1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, impozitul pe mijloacele de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit.
Art. 265. - (1) Impozitul pe mijlocul de transport se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

Conform Codului de procedura fiscala, art.120,alin.1) Majorările de întârziere se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadenta impozitelor datorate bugetelor locale (impozite pe cladiri, terenuri, etc) clementmihai clementmihai Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru cei care ma pot ajuta. Este vorba despre scadenta la impozitele datorate bugetelor locale. Potrivit art. 255 din ... (vezi toată discuția)
Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)