Buna ziua,voi avea nevoie de dezbaterea unei succesiuni dupa strabunica mea decedata in 1992,mostenitori fiind copii acesteia(printre care si bunica mea).Problema este urmatoarea : impozitele aferente terenurilor extravilane si a celui intravilan nu au mai fost platite de atunci. Voi fi eu nevoit sa achit impozitele si penalizarile care decurg de atunci (pentru ca voi avea nevoie de ceva acte emise de primarie pt. succesiune) ,sau odata la 5 ani acestea se prescriu? Vreau sa merg cu temele facute la DITL a Primariei respective(undeva la tara ).
Va multumesc !
ARTICOLUL 131 cod procedura fiscala:
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
atentie insa la conditiile de suspendare, intrerupere......
Da. Termenul de prescriere e de 5 ani. Asta presupune ca in intervalul de 5 ani, nu ati primit nici o notificare sau somatie de la Administratia Fiscala sau nu s-a inceput executarea silita asupra dvs. si nu ati facut nici o plata in contul acestora. (Adica ei si-au manifestat dezinteresul si nu au facut nici un demers sa-si incaseze creanta de la dumneavostra).