avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum trebuie sa procedez dupa inscrierea la masa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum trebuie sa procedez dupa inscrierea la masa credala?

Buna ziua,

Am dat in judecata fosta firma angajatoare pentru incalcarea drepturilor salariale. Parata a fost de acord sa-mi restituie o parte din bani, dar nu pe toti.

Intre timp, firma respectiva a intrat in insolventa, iar procesul a fost suspendat, fara ca judecatorul sa ia vreo decizie in legatura cu banii restanti sau cu modificarile care trebuiau efectuate in cartea de munca.

M-am inscris la masa credala si am luat legatura cu firma lichidatoare, care mi-a cerut sa depun copie dupa dosar la sectia a 7-a drept documente justificatice, sa platesc taxa si timbru judiciar. Trebuia sa revin cu un telefon la inceputul lunii, pentru a vedea daca mai au nevoie de vreun act.

Cand am sunat-o pe persoana care se ocupa de caz, mi-a rapuns ca inca nu a avut timp sa se uite pe dosar, pentru ca sunt foarte multe, si ca sa revin cu un telefon la o zi dupa ce se va publica tabelul cu creante.

Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Ma gandesc ca la o zi dupa publicarea tabelului sa nu fie prea tarziu pentru alte demersuri. Cei de la firma lichidatoare sunt obligati sa ma tina la curent, daca le solicit acest lucru, cu provire la desfasurarea procedurii?

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:11, 2 Noiembrie 2011
Atat dvs. cat si firma lichidatoare ati facut ceea ce trebuia. Faptul ca lichidatorul nu are timp sa va spuna procedura poate fi justificat sau nu dar veti avea ocazia sa contestati sau sa confirmati creanta dupa afisarea tabelului preliminar, acesta fiind primul dintre cele patru tabele ce se vor afisa tocmai pentru a rectifica anumite neconcordante.
Ca rezultat al verificărilor făcute, administratorul judiciar/lichidatorul va întocmi şi va înregistra la tribunal un tabel preliminar cuprinzând toate creanţele împotriva averii debitorului, precizând că sunt: chirografare, garantate, cu priorităţi, sub condiţie sau nescadente şi arătând pentru fiecare numele/denumirea creditorului, suma solicitată de creditor şi suma acceptată de administratorul judiciar.

Etapele procedurii de insolventa: [ link extern ] /
Tabelele de creante: preliminar, definitiv, suplimentar si cel definitiv consilodat: [ link extern ] /
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere suspendarea vanzarii? chrissrea chrissrea Buna ziua! Sunt administrator special al unei societati in faliment. Mentionez ca in calitate de fost actionar si salariat am si eu o suma de bani cu care ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la societate intrata in insolventa Ahead Logistics Ahead Logistics M-ar interesa care este procedura si sansa de reusita in vederea recuperarii unor sume de bani de la o societate intrata in insolventa ( 2 noiembrie 2010), in ... (vezi toată discuția)