avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNURI ACHIZITIONATE INAINTE DE CASATORIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNURI ACHIZITIONATE INAINTE DE CASATORIE

Buna ziua
Sunt proprietara unui autoturism achizitionat inainte de casatorie vreau sa aflu daca divortez de sotul meu, autoturismul va fii considerat bun comun, avand in vedere ca mi-am schimbat numele meu cu cel al sotului?
Acum cand am schimbat numele trebuie sa schimb si numele din certificatul de inmatriculare a autoturismului si din cartea de identitate a acestuia?
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
andrada32, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrada32 , utilizator 21:23, 2 Noiembrie 2011
Nu, faptul ca ati luat numele sotului nu ii confera niciun drept asupra bunului dvs. propriu.
Nu trebuie sa schimbati datele din actele masinii.
buna ziua.
ce legatura are casatoria cu actele de proprietate ale masinii?? nu trebuie sa modificati datele din certificatul de inmatriculare al masinii .
conform legii, bunurile dobandite anterior casatoriei sunt bunuri propriii .
Trebuie sa schimbati certificatul de inmatriculare ( la fel si permisul de conducere) daca va schimbati numele. Daca sunteti pe cale sa divortati, le puteti lasa neschimbate

Hotarirea 85 din 23 ianuarie 2003, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
ART. 37
In cazul schimbarii oricaror date referitoare la proprietar ori la vehicul, inscrise in certificatul de inmatriculare, titularul acestuia este obligat sa solicite autoritatii emitente eliberarea unui nou astfel de document, in termen de cel mult 30 de zile de la data la care a survenit aceasta modificare.

Acte necesare
act de identitate solicitant + copie xerox;
cartea de identitate a autovehiculului;
fişa de înmatriculare dactilografiată şi semnată de proprietar (şi ştampilată în cazul persoanelor juridice);
certificatul de înmatriculare şi anexa acestuia;
dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare achitată la orice unitate CEC sau BCR (37 lei).
am mers azi la politie si exact asa mi-au spus si ei, dar m-au trimis sa cumpar forulare tipizate si domnisoara de aici mi-a spus sa merg la taxe si impozite sa-mi elibereze nu mai stiu ce, nu am inteles prea bine stiti ceva?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
andrada32, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez daca mi-am schimbat numele si domiciliul dar actele masinii sunt pe numele vechi? papyto papyto mi-am schimbat numele si domiciliu (am schimbat toate actele buletin permis) talonul masini a ramas pe vechiul nume si vechea adresa cum trebuie sa procedez ... (vezi toată discuția)
Eliberarea certificatului de inmatriculare in urma modificarii unor date ale proprietarului Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Mi-am cumparat o masina acum 2 ani inainte sa ma casatoresc si este trecuta pe numele de fata,Olteanu, iar acum ma numesc Stoica.Si intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Preschimbare talon amr amr buna ziua,am o masina inscrisa in bucuresti si adresa mea noua e in ilfov,daca schimb certificatul de inmatriculare trebuie radiata de la politie bucuresti sau ... (vezi toată discuția)