avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere

daca am avut un contract de inchiriere si nu mai vreau sa-l prelungeac( dar nici nu am respectat termenul de 30 zile de notificare) ce pot face? chirisul considera ca s-a prelungit contractul pe aceasi perioada-5ani.
Cel mai recent răspuns: ana24 , utilizator 18:13, 27 Septembrie 2008
Parerea mea este ca se poate rezilia contractul dvs. de inchiriere, dar trebuie sa imi dati mai multe detalii despre contract ca sa va dau un raspuns concret si corect.
cam astea ar fi datele. am stipulat in contract faptul ca daca nu ii vom notifica cu cel putin 30 zile inainte, locatarul va considera contractul prelungit pe INCA 5 ANI.asta mi se pare o incalcare a dreptului de proprietate.i-am dat in judecata pentru rezilierea contractului....as vrea practica juridica sau care este temeiul juridic al pretentiilor noastre.
multumesc pt raspuns
Potrivit clauzei stipulate in contractul de inchiriere si care, in conformitate cu art.969 C.civ. reprezinta legea partilor, a intervenit prelungirea termenului de valabilitate a contractului de inchiriere.
da,dar pe aceeasi perioada???
am citit intr-un curs de dr civil, ca neanuntarea concediului in termenul stipulat are valoarea unei relocatiuni tacite fara termen.
adica, zic eu, ca in aceste conditii locatorul il va putea notifica oricand pe locatar pt rezilierea contractului .
stiti ceva de acest lucru?
Pe aceeasi perioada, de 5 ani, a fost prelungit contractul.

Alte discuții în legătură

Neprelungire contr. inchiriere punct de lucru claudia_d claudia_d Buna ziua, Ce raspuns putem da cuiva care are un contract de inchiriere pe un punct de lucru (NU este si sediu social) si care nu a prelungit contractul, desi ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract inchiriere prin relocatiune tacita mariadan7 mariadan7 Bunicul a fost proprietarul unui spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe trei ani, incepand cu 1954. A semnat un contract de inchiriere cu o Cooperativa de ... (vezi toată discuția)