daca am avut un contract de inchiriere si nu mai vreau sa-l prelungeac( dar nici nu am respectat termenul de 30 zile de notificare) ce pot face? chirisul considera ca s-a prelungit contractul pe aceasi perioada-5ani.
Parerea mea este ca se poate rezilia contractul dvs. de inchiriere, dar trebuie sa imi dati mai multe detalii despre contract ca sa va dau un raspuns concret si corect.
cam astea ar fi datele. am stipulat in contract faptul ca daca nu ii vom notifica cu cel putin 30 zile inainte, locatarul va considera contractul prelungit pe INCA 5 ANI.asta mi se pare o incalcare a dreptului de proprietate.i-am dat in judecata pentru rezilierea contractului....as vrea practica juridica sau care este temeiul juridic al pretentiilor noastre.
multumesc pt raspuns
Potrivit clauzei stipulate in contractul de inchiriere si care, in conformitate cu art.969 C.civ. reprezinta legea partilor, a intervenit prelungirea termenului de valabilitate a contractului de inchiriere.
da,dar pe aceeasi perioada???
am citit intr-un curs de dr civil, ca neanuntarea concediului in termenul stipulat are valoarea unei relocatiuni tacite fara termen.
adica, zic eu, ca in aceste conditii locatorul il va putea notifica oricand pe locatar pt rezilierea contractului .
stiti ceva de acest lucru?