Buna seara
In primul rand evaluatorul si-a facut treaba.
Dvs trebuia sa stiti ca bancile iau doar un procent din valoarea de piata a imobilului evaluat. Valoarea de piata a apartamentelor in ultima perioada a scazut mult datorita crizei.
Daca considerati ca evaluatorul nu si-a facut corect treaba va puteti adresa bancii cu o sesizare si sa cereti o alta opinie .
Nu cred ca si-a facut corect treaba. Cum se explica altfel:
varianta 1- apartament vechi, anul 62, credit de 55.000 doreste cumparatorul, amicul meu, vine evaluatorul, spune ca valoreaza 55.000 apartamentul, ia amicul meu creditul complet
varianta 2- a mea- bloc nou 2009, bine cotat unde apartamentele depasesc 75-80 mii pret la dezvoltator, plus tva. eu obtin reducere la 65 mii ptr apartament. mai am nevoie de 57 mii de la banca ptr ca atat da maxim. dau 3 mii deja, vine evaluatorul care spune ca valoreaza 55mii apartamentul si hopa nu mai primesc de la banca cat am nevoie!
In varianta 1 s-a cotizat o sticla de whisky plus alte mici atentii
In varianta 2 nu s-a cotizat nimic...
tipic romaneste!!!
Deci dreptate nu aveti. Si ma incuie pe mine acum pentru ca un alt evaluator mi-a spus ca nu are voie sa aiba diferenta prea mare fata de ce a evaluat primul oricat ar dori sa ma ajute!
Sper sa ajunga pe mana mea evaluatorul candva, ptr ca roata se intoarce (si cum sunt medic dermatovenerolog, subliniez venerolog....vom vedea cine rade mai bine la urma)
Ma rog am fost nesimtita la faza asta.... dar ideea este ca mici atentii se primesc peste tot.... doar ca unii strica viata altora, altii nu o strica. Eu recunosc cu mana pe inima ca primesc atentii, dar nu conditionez, nu falimentez, nu dau afara pe nimeni, nu le incurc planurile, nu le cer. As vrea sa se faca peste tot acelasi lucru daca tot se face, dar romanul e nesimtit peste tot...
Procesul de evaluare e foarte complex si nu tine cont doar de bloc vechi sau nou sunt multi alti factori care influenteaza valoarea de piata a unei proprietai imobiliare.
Va repet nu are nimic de a face cu spaga . Indreptati-va spre o proprietate care e mai iefina sau mai asteptati sa scada pretul si poate o sa ii multumiti evaluatorului ca nu ati luat acest apartament.
DIn pacate acest lucru nu este posibil de vreme ce avansul a fost deja platit, o forma de precontract semnat etc. Singura problema este ca acum trebuie scosi din burta inca o suma pe care nu o anticipam, care nu este mica!
Daca tot procesul a fost corect, cum ati explica faptul ca in acelasi complex, in aceeasi perioada, tot prin prima casa, inca 3 apartamente au fost evaluate la pretul cerut? Poate e o politica a bancii ptr ca asta intr-adevar nu as garanta... ca a fost aceeasi banca. Evident nu a fost acelasi evaluator!
In plus este apart pe care il doresc, in blocul pe care il doresc de mult si in care nu ma indoiesc de valoare, calitate, constructor etc... nu-mi trebuie un evaluator ca sa zica asta..
V-ati indreptat furia asupra evaluatorului dar stiti cu ce procent pondereaza banca acel apartament??
Bancile pondereaza valoarea de piata a apartamentelor evaluate cu procente intre 85-75% .
Adica daca eu evaluez un apartament cu 50.000 euro banca imi ia doar 75% din valoarea lui adica 37.500 euro.
Poate ca aici e problema.
Singura solutie in cazul dvs e sa faceti rost de diferenta. Succes