avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum inregistrez un contract de cesiune de creante din ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum inregistrez un contract de cesiune de creante din punctul de vedere al debitorului cedat?

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajute cine in legatura cu inregistrarea in contabiliatate a unui contract de cesiune de creante,daca eu sunt debitorul cedat.Am cautat in mai multe locuri pe internet,dar nu am gasit din acest punct de vedere nici o inregistrare concreta.

:">
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:56, 6 Noiembrie 2011
Schimbati denumirea creditorului .
initial aveti o datorie catre X care provine din , neplata unei facturi
3XX sau 6XX=401furnizorul X
Conf ctr de cesiune de care ati luat cunostinta, creditorul dvs nu va mai fi furnizorul X ci va fi firma specializata in recuperare de creante , sa o denumim firma R
401X=48209
48209=401R
Cand va veni scadenta plata se va efectua catre firma R
401R=5121,5311 etc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Contul 482 se foloseste pentru transferul intre subunitati. Pentru obligatii de natura financiara se foloseste de regula contul 581, mai ales in transferul sumelor in contractele de cesiune.

Sau aveti aici un exemplu, in functie si de tipul si forma sub care s-a incheiat acest contract de cesiune de creanta.

[ link extern ] /
Nu stiu cum functioneaza programul dvs. de contabilitate, dar se poate face compensarea doar in fisele celor doi furnizori iar nota contabila este 401 = 401. Daca nu aveti relatii comerciale cu cel ce preia creanta puteti folosi contul 462 "Creditori diversi".
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Iulian MANEA, Contabil
De aceea am scris mai sus ca se foloseste contul intermediar 581. Mie mi-a fost recomandat de un inspector de la Administratie, pentru contractele de cesiune.

581=401
si
401=581

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sold casa mare constanta.sandu constanta.sandu Buna ziua. Am preluat contabilitatea la o firma si am urmatoarea situatie; contul 5311 are un sold debitor de 16513; Sold cont 1171 debitor 1640. Eu ... (vezi toată discuția)
Registru de casa la punct de lucru paula23 paula23 firma x are 2 pucte de lucru si sediul social la cele doua puncte de lucru se face registru de casa pe fiecare punct de lucru in parte , dar as avea si eu o ... (vezi toată discuția)
Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)