avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata si salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata si salarii compensatorii

BUNA ZIUA. S-AU FACUT RESTRUCTURARI LA INTREPRINDEREA MEA SI PT CA NU VOIAU SA DEA AFARA NOMINAL, AU PROPUS SA SE FACA IESIRI VOLUNTARIE. PT CA VOIAM SA IES ANTICIPAT PT MINE A FOST O OPRTUNITATE. SI AM FACUT CERERE SI CU ACORDUL PARTILOR S-A DESFACUT CONTRACTUL DE MUNCA, IAR CONFORM CCM PT CA AVEAM MAI MULT DE 30 DE VECHIME IN ACELASI LOC M-I S-AU ACORDAT 12 SALARII BRUTE. AM INTELES DIN LRGE CA TREBUIE SA AI 8 ANI DE COTIZATIE PESTE CEI 30 PT A IESI ANTICIPAT FARA PENALIZARE. DIN SALARIUL COMPENSAT PE CARE IL IAU LUNAR TIMP DE 12 LUNI M-I SE OPRESC TOATE DARILE. SANATATEA. CAS, SI IMPOZITUL. DAR NU SE CONSIDERA ANUL ACESTA CHIAR DACA M-I SE OPRESC ACESTEA DIN SALARIU VECHIME IN MUNCA.ASA MI S-A COMUNICAT DE LA LOCUL DE MUNCA, DREPT URMARE PT CARE AM INCHEIAT UN CONTRACT CU CASA DE PENSII UNDE MA DUC LUNAR SI PLATESC DARILE LA STAT PT SALARIU MINIM PE ECONOMIE. EU VA ROG SA MA AJUTATI SI DACA PUTETI SA IMI DATI UN RASPUNS DACA ACEST AN IN CARE PRIMESC SALARII COMPENSATORII SE CONSIDERA VECHIME IN MUNCA SAU NU. SI DACA TREBUIE SA MAI PLATESC EU DIN MANA NISTE BANI DACA TOT MI OPRESC DIN SALARIILE COMPENSATORII LUNAR . VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS DE LA DVS.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:01, 2 Noiembrie 2011
Se considera stagiu de cotizare partial. Din platile compensatorii se retin doar contributia dvs, adica angajatorul nu mai plateste nimic. Deci se ia in considerare aproximativ 1/3 dintr-o contributie normala.
Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare



Text valabil pentru anul 2011, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.



Ultima actualizare: conform cu Ordonanţa Guvernului nr. 30 din 31 august 2011



Titlul IX^2
Contribuţii sociale obligatorii


Art. 296^6 Baza de calcul al contribuţiilor sociale datorate pentru persoanele prevăzute la art. 296^3 lit. f) pct. 1

(7) Contribuţia de asigurări sociale pentru persoanele care beneficiază de plăţi compensatorii acordate potrivit legii din bugetul asigurărilor pentru şomaj, se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, potrivit legii, la nivelul cotei contribuţiei individuale de asigurări sociale, cu excepţia cazurilor în care, potrivit prevederilor legale, se dispune altfel.

Sursa:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer-concediere colectiva-am primit platile compensatorii IOANGILEA IOANGILEA Buna seara. Am si eu o intrebare: sunt somer prin concediere colectiva, am primit platile compensatorii, si din platile compensatorii mi s-au retinut bani ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii irina69 irina69 daca societatea hotaraste disponibilizari colective , pentru care se acorda doua salarii compensatorii nete pe unitate, se opresc pentru aceste salarii ... (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)