avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata somajului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata somajului

Buna ziua, este vorba de sotia mea , care , din data de 01.09.2011 a incetat contractul de munca fiind disponibilizata. In prima luna, respectiv septembrie nu a fost in masura sa depuna dosarul pentru somaj deoarece secretara scolii ( sotia este -era- profesoara ) nu a catadicsit sa ii dea la timp revizarul, atunci cand i l-a dat a fost gresit, etc. Intrebarea este daca pe luna septembrie beneficiaza de somaj, retroactiv vorbind, dat fiin ca in jurul datei de 20 nov. va trebui sa ia somajul pe luna octombrie. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: chiken71 , utilizator 21:34, 3 Noiembrie 2011
Daca nu s-a inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 10 zile de la incetarea CIM atunci va primi indemnizatie de somaj de la data inregistrarii.
chiken71 a scris:

Buna ziua, este vorba de sotia mea , care , din data de 01.09.2011 a incetat contractul de munca fiind disponibilizata. In prima luna, respectiv septembrie nu a fost in masura sa depuna dosarul pentru somaj deoarece secretara scolii ( sotia este -era- profesoara ) nu a catadicsit sa ii dea la timp revizarul, atunci cand i l-a dat a fost gresit, etc. Intrebarea este daca pe luna septembrie beneficiaza de somaj, retroactiv vorbind, dat fiin ca in jurul datei de 20 nov. va trebui sa ia somajul pe luna octombrie. Multumesc .

Din cele postate reiese ca nu va beneficia de indemnizatia de somaj pentru luna septembrie ...
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si ccc ionelaoltean ionelaoltean am o intrebare, sunt angajata in cadrul invatamantului pe perioada determinata (pana in 31.08.2011) iar eu trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie, prima ... (vezi toată discuția)
Refuz somaj exceptie legea nr 107/2004, art. 17 litera h ovidiu_ro ovidiu_ro Sotia mea a fost angajata incepand cu 1 Ianuarie 2009 si pana la 31 Decembrie 2009 in baza unui contract de munca pe perioada determinata de 1 an, contract ... (vezi toată discuția)
Contributii la pensii si la sanatate lenapaun lenapaun Pana in 31 august am lucrat in invatamant ca profesoara. In septembrie nu am putut sa-mi iau somaj deoarece scolile la care am lucrat nu mi-au dat actele ... (vezi toată discuția)