avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a semna fisa postului si actul aditional la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a semna fisa postului si actul aditional la contractul individual de munca

Am nevoie de un sfat urgent. Un coleg in urma restructurarii societatii a fost schimbat dintr-o functie in alta pastrand acelasi salariu. Cand a primit decizia prin care a fost schimbat dintr-o functie in alta acesta si-a luat concediul medical. A revenit din concediu medical si refuza sa semneze actul aditional si fisa postului pentru noua functie . Ce este de facut in acest caz? Are posibilitatea de a refuza semnarea fisei postului in continuare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:57, 2 Noiembrie 2011
Refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de
munca. De asemenea, se poate decide concedierea disciplinara a acestuia, in conditiile prevazute de lege ...

Nesemnarea actului aditionale inseamna ca acesta nu-si poate produce efectele juridice pentru care se vrea incheiat ...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
In acest caz ce este de facut. Mentionez ca aluat la cunostinta si a semnat cu obiectiuni decizia de schimbare din functie amenintand ca o va contesta in instanta. Cum ttrebuie procedat in continuare. Se primeste la munca daca nu semneaza actul aditional. Ce se poate intampla daca nu i se mai da voie sa semneze condica de prezenta?
1. Decizia de modificare a functiei o poate contesta in 45 de zile de la data comunicarii acesteia .. adica de la data luarii la cunostinta.

2. Daca i s-a facut decizie de modificare a functiei , pentru ce trebuie sa mai semneze si act aditional? ....

3. Neprimirea la munca si interzicerea de a semna condica de munca suna a abuzuri din partea angajatorului , care pot fi sanctionate in cazul unui eventual litigiu sau a unei sesizari la institutiile de control din domeniul relatiilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului Gabriela Borcea Gabriela Borcea Fisa postului s-a modificat total fata de cea existenta (din casier trezorier in lucrator comercial) Ce se poate intampla daca semnez noua fisa a postului ... (vezi toată discuția)
Retrogradare in reorganizare (rog raspuns urgent) PLiana PLiana Sunt Director de departament azi am fost chemata la Directiunea Generala si am fost anuntata ca voi fi retrogradata si in locul meu va veni un alt director ... (vezi toată discuția)
Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)