avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit indoielnic
Discuție deschisă în Executare silită

credit indoielnic

In data de 14-9-2007 am luat un credit de la [editat] in valoare de 19OO ron . Mentionez ca nu am citit contractul in intregime dar mi s-a spus ca o sa am o rata lunara de 50 ron . La prima factura mi-a aparut un comision de administrare de 1,75 %. Ulterior acesta s-a modificat pe data de 15-7-2008 la 1,99% .Pe data de 15-11-2008 la 2,79 % in conditile in care imi platisem ratele normal. Pina in anul 2009 am platit rata normala(minim de plata a facturii)cu mici intarzieri. In anul 2010-2011 din cauza unor probleme personale nu am mai putut achita ratele lunar achitind o suma mai mare la citeva luni .Din cauza aceasta am acumulat o datorie de 2730 ron. Am contactat o persoana de la firma [editat] Retail Services si mi-a spus urmatoarele :suma provine de la datoria mea plus comisioane.
Întrebind reprezentantul cât revine din 50 ron datoria mea mi s-a spus ca 2,5 % datorie restul comisioane lucru care nu mi s-a spus la contactarea creditului . Mi s-a propus din partea lor modificare primului contract cu rate fixe dobinda fixa ( 20%) nu taxe nu comisioane decit un comision de plata intarziata de 20 ron (22luni x 150 ron = 3300ron -datoria plus dobinda) Mi s-a spus sa accept acest contract daca nu o sa fiu executat silit. Ce inseamna daca refuz sa semnez contractul ce inseamna executare silita la suma asta.Am solicitat copie de pe primul contract pe care ce nu il mai detin si mi s-a spus ca dureaza intre 15-30 zile de perioada in care o sa fiu dat la firma de recuperari . Mi s-a mai spus ca beneficiez de oferta la noul contract pana pe 10-11-2011.Mentionez ca am achitat pana acuma suma de 2790 ron suma rezultind din chitantele mele.
Mi s-a spus ca daca sunt de buna credinta sa platesc 300 RON pana vineri,4 11.2011 si apoi sa fac noul contract...Eu chiar nu mai inteleg nimic, nu stiu cum calculeaza astia...
Ce ma sfatuiti? Sa accept noul contract , sa accept executarea silita sau sa-i dau in judecata si daca fac asta credeti ca am castig de cauza? Sau daca se merita, pt. ca vor fi cheltuieli materiale,timp pierdut si pana la urma tot acolo ajung...sa platesc suma ceruta de ei!
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Cu respect, Florin

Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:32, 2 Noiembrie 2011
Nu sunteti obligat sa semnati un nou contract, insa sunteti obligat sa-l respectati pe cel vechi. Pacat ca nu l-ati citit si ca nu-l mai aveti. Daca vi-l dau ei, cititi-l cu atentie si daca ceva nu e in regula, nu au scris in contract ce comisioane si ce dobanda aveti de platit si cat penalizari.. sesizati in scris protectia consumatorului.'
Pana aveti contractul sau vreun raspuns, va trebui sa platiti, altfel datoria se va marii considerabil si riscati ca bunurile/ veniturile dvs sa fie executate silit.
Daca aveti posibilitatea, mai bine imprumutati de la o banca si scapati de astia ca au dobanzi si penalitati si tot felul de comisioane destul de mari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"urmatorul pas"...cu banca ! cosovi cosovi buna seara si La multi ani ! in ianuarie 2008 ne-am cumparat un apartament prin credit imobiliar pe o perioada de 30 ani cu ipoteca pe apartamentul cumparat . ... (vezi toată discuția)
Creante banci valicordos@yahoo.com valicordos@yahoo.com Buna ziua, Acum 6 ani am contractat un credit de nevoi personale la o banca in valoare de 10000 Ron,din care am achitat conform graficului timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)