avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reglari conturi contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reglari conturi contabile

ce implica corectarea / reglarea unor inregistrari contabile fara documente suport?
Cel mai recent răspuns: haragascosmina , utilizator 19:47, 5 Februarie 2014
haragascosmina a scris:

Buna ziua,
Ce cont contabil trebuie introdus in cazul in care pe extrasul de la banca am: Depunere numerar; Alimentare numerar si numele Administratorului firmei?
Multumesc.

Buna seara,

1.) Depunere numerar din vanzari.

581 = 5311 1.000 lei
5121 = 581 1.000 lei

2.) Depunere aport asociat (cu contract de imprumut)

5311 = 455 1.000 lei
dupa care urmeaza inregistrarile de la operatia 1.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
ContSters307306, utilizator
Buna seara,

Va multumesc mult pentru raspuns.
Deci doar situatiile acestea doua pot sa le intalnesc pe extrase? Eu nu sunt contabila, dar fac si asta la firma. Invat din mers.
Multumesc.

Cu respect!

Dan_Preda a scris:

haragascosmina a scris:

Buna ziua,
Ce cont contabil trebuie introdus in cazul in care pe extrasul de la banca am: Depunere numerar; Alimentare numerar si numele Administratorului firmei?
Multumesc.

Buna seara,

1.) Depunere numerar din vanzari.

581 = 5311 1.000 lei
5121 = 581 1.000 lei

2.) Depunere aport asociat (cu contract de imprumut)

5311 = 455 1.000 lei
dupa care urmeaza inregistrarile de la operatia 1.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare societate - conturi utilizate felisana felisana Asociatul imprumuta firma cu 20000 lei, depunand suma la banca. Cand inregistrez extrasul suma o trec direct pe contul 455? Iar cand restitui creditul tot ... (vezi toată discuția)
Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Inregistrare capital social rebecavalentina rebecavalentina Buna ziua. Am o intrebare, cine poate sa ma ajute.... Asociatii unei societati are parti sociale: 80 si 20 L-a infiintare, pe 26.09.2013 s-a depus capitatul ... (vezi toată discuția)