avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pe mijloacele de transport in comun
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pe mijloacele de transport in comun

buna ziua. doresc si eu o parere referitor la o presupusa viitoare amenda/proces verbal referitor la faptul k am fost prins fara bilet in mijloacele de transport incomun. speta este in felul urmator: am fost prins fara bilet/abonament iar controlorul mi-a zis sa platesc 21 ron pt un bilet de suprataxa. neavand la mine bani am convenit de comun accord sa ne vedem mai tarziu (02.11.2011) pt achitarea sumei, dupa ce in prealabil i-am dat datele mele. neajungand la intalnire, controlorul mi-a dat un alt termen de a ma vedea cu el pt achitarea sumei - 03.11.2011. rog o parere avizata in aceasta speta si daca nu platesc aceasta taxa este posibil sa primesc o alta amenda , avand in vede faptul k nu am fost verificat de o unitate competenta ( politie, jandarmerie) si acest PV nu este semnat de mine? multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihalceabogdan , utilizator 10:38, 9 Noiembrie 2011
Buna ziua,

Daca v-a scris un proces-verbal si nu l-ati semnat, puteti ca atunci cand il veti primi acasa, sa-l contestati in instanta...mai ales daca aveti si vreun martor, vreun prieten care era cu dv, ceva..
Procedura este prea costisitoare pt. 21 lei! Dar probabil daca nu va vedeti sa-i achitati cei 21 lei, acasa veti primi vreo 150 lei...cel putin asa-i pe la Cj :) Eu una, va sfatuiesc sa mergeti sa-i achitati cei 21 lei (! neaparat sa-i luati acel bilet de suprataxa, sa nu i-i lasati ca si "spaga"!...si sa va vedeti de drum..).
O zi superba!
nu a scris acel PV. a zis k o sa trimita acasa dak nu ma vad cu el sa-i dai cei 21 ron ... mie mi s-a parut k prea insista pt cei 21 ron , cand poate sa ia 150 ...sau cat este ... asta este dubios dpdv al meu ...
De fapt, acei bani care vi i-a solicitat cred ca intrau in buzunarele controlorilor ... in acest caz, daca v-ati dat datele este posibil sa va trimita procesul-verbal de contraventie prin posta ...
pana la urma am platit acei 21 ron (bilet suprataxa)si mi s-a dat chitanta pe ei. cu nume controlor, traseu si ora .... din dicutia avuta cu el , am inteles k este platit la cate bilete de suprataxa da. de aceea a asteptat 2 zile. multumesc pt sfaturi.
buna ziua. revin cu o intrebare: care sunt atributiile controlorilor??? ma intereseaza articole de lege unde se specifica clar aceste atributii.vreau sa stiu daca in momentul cand esti prins fara bilet/abonament are dreptul sa te tina in autobuz pana la capat de linie? eu stiu, din "folclor" sa zic asa, ca daca la statia unde vrei sa cobori nu este un reprezentat al politiei comunitare sau jandarmeriei sa te legitimeze, nu are voie sa nu te lase sa cobori. mi s-a spus ca te pot tine pana la prima statie unde pot ajunge organele de control, in speta politia comunitara sau jandarmeria. este adevarat ?? multumesc anticipat pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuni ale controlorilor ratb StueyTheKid6 StueyTheKid6 Buna ziua, De curand , am platit o contraventie RATB de 50 de ron, ( in mod corect - mi-am lasat cardul acasa, card care are calitatea de portofel ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal ratb marypossa marypossa Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa fiu prinsa fara bilet in autobuz. Problema era ca eu sunt studenta si detin abonament, dar s-a intamplat sa nu-l am la ... (vezi toată discuția)