avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Persoanele care exercita functia de membru al ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Persoanele care exercita functia de membru al Guvernului sau lucreaza in institutii publice pot fi actionari la un SRL?

Buna ziua

Persoanele care exercita functia de membru al Guvernului sau oricarei institutii de stat pot fi actionari la un SRL ? Singura lege gasita in acest sens a fost legea .161 din 19 aprilie 2003 un scrie de faptul ca nu pot incheia acte administrative sau acte juridice ,nu pot fi in consiliul de administratie au unei societati etc.
Le fel , nu am gasit daca un SRL poate avea ca si actionar o societate arondata statului !?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: icormos , utilizator 11:25, 3 Noiembrie 2011
E suficient. daca nu pot incheia acte juridice ...cum devin actionari?????
Aceasi intrebare am gandit-o si eu dar... nu sunt sigura ca nu pot fi si actionari !?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati sfdolce sfdolce este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ? de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati primar rataxen rataxen Buna seara imi poate spune cineva daca calitatea de unic asociat la un SRL este incompatibila cu functia de primar. a nu se confunda cu administrator. va ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati functionar pubic ionescuion1961 ionescuion1961 un functionar public intr-un minister, avand functie de executie, mai are un contract de munca pe post didactic la o universitate de stat. Intrebarea este: ... (vezi toată discuția)