avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vrea sa stiu daca mai pot beneficia de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vrea sa stiu daca mai pot beneficia de somaj

eu lucrez la o firma de mobila de 2 ani....iar acum am avut un accident de munca din care nu mai pot munci acolo....nu mai am voie de efort fizik un timp....vreau sa stiu si eu daca pot lua somaj si dupa ce criterii trebuie sa ma iau?ce am de facut pe mai departe?va multumesc frumos....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:10, 3 Noiembrie 2011
Toate conditiile necesare pentru acordarea dreptului de somaj le gasiti aici:
[ link extern ]
L.C.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti conditiile:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.:
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.

2. Articolele din Codul muncii cu care inceteaza CIM si acre va permit sa beneficiati de indemnizatie de somaj sunt urmatoarele: art. 31 alin. (3), art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).

3. Vorbiti cu angajatorul dvs. sa va inceteze CIM cu un articol din cele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj garbacz garbacz are dreptul la ajutor de somaj ,daca angajatul o desfacut contractul de munca?? (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate obtine indemnizatia de somaj? crysenc21 crysenc21 Ma intereseaza in ce conditii se poate obtine ajutorul de somaj ...adica in ce temeiuri poate inceta contractul de munca ca sa se poata obtine ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Concediere Mariapopescu3 Mariapopescu3 Buna seara! Zilele trecute am avut o disputa cu colegele mele pe care le-am inregistrat...in cazul concedierii am dreptul la somaj?mentionez ca am contract pe ... (vezi toată discuția)