avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere

Buna seara! Zilele trecute am avut o disputa cu colegele mele pe care le-am inregistrat...in cazul concedierii am dreptul la somaj?mentionez ca am contract pe perioada determinata..expira la inceputul anului viitor.va multumesc si as aprecia un raspuns.:stunned:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:57, 22 Octombrie 2012
Numai concedierea pentru motive neimputabile dvs va da posibilitatea de a beneficia de somaj .. orice alta modalitate de incetare a raportului de munca nu va da aceasta posivilitate.
Veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza contractul individual de munca (CIM) cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii:
- art. 31 alin. (3) = din initiative angajatorului;
- art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj garbacz garbacz are dreptul la ajutor de somaj ,daca angajatul o desfacut contractul de munca?? (vezi toată discuția)
Somer garbacz garbacz angajatul desfacut contractul de munca,are drept pentru ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Conditii acordare somaj Lentian Lentian in cazul desfacerii contractului de munca cu art 61 lit c se acorda indemnizatie de somaj? (vezi toată discuția)