avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somer

angajatul desfacut contractul de munca,are drept pentru ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 1 Noiembrie 2012
Daca angajatul si-a depus demisia , nu are drept la somaj ...
1. - Care este articolul din Codul muncii cu care i-a incetat contractul individual de munca (CIM)?
- vedeti ca scrie asta in decizia de incetare a CIM.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa ii inceteze CIM din motive neimputabile salariatului, adica cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii:
- art. 31 alin. (3) = din initiative angajatorului;
- art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj garbacz garbacz are dreptul la ajutor de somaj ,daca angajatul o desfacut contractul de munca?? (vezi toată discuția)
Desfacere cim cu articol de somaj cata8 cata8 Un an de zile am lucrat la o firma pe baza unor cim-uri pe perioada determinata. acum am niste probleme personale si am cerut desfacerea cim pe baza de ... (vezi toată discuția)
Somaj dan_stanescu2014 dan_stanescu2014 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea situatie: - in cazul in care lipsesti trei zile consecutiv de la servici ... (vezi toată discuția)