avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea situatie:

- in cazul in care lipsesti trei zile consecutiv de la servici ti se desface contractul de munca; in acest caz mai beneficiez de somaj?

Multumesc,
Dan Stanescu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:29, 1 Martie 2014
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca CIM) din motive neimputabile dvs.
- In cazul dvs. este vorba de o incetare a CIM pe motive disciplinare si deci va este imputabila aceasta.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 56 lit. b), d), e), g), şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) precum si art. 31 alin. (3), la initiativa angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj dadriana2 dadriana2 buna ziua as dori si eu sa stiu in cazul in care contractul de munca e desfacut cu litera a mai an dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj margiale margiale Buna ziua.Lucrez la o firma care este in insolventa.Nu ni s-a spus nimic,doar ca trebuie sa asteptam si o sa se rezolve.Totusi,as dori sa plec de la aceasta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj Statescu Statescu Buna ziua! In L76/2002, la art. 17,lit.b - se spune :[i]b) le-au încetat raporturile de serviciu din motive neimputabile lor.[/i] In conditiile in care mi ... (vezi toată discuția)