avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj

buna ziua as dori si eu sa stiu in cazul in care contractul de munca e desfacut cu litera a mai an dreptul la somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:40, 21 Mai 2012
1. - Banuiesc ca vreti sa spuneti art.61, lit.a) din Codul muncii care inseamna concediere pentru abateri grave de la disciplina muncii.
- In aceasta situatie nu veti benficia de indemnizatie de somaj.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs. adica cu unul din urmatoarele articole din Codul muncii: art. 31 alin. (3), art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dan_stanescu2014 dan_stanescu2014 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea situatie: - in cazul in care lipsesti trei zile consecutiv de la servici ... (vezi toată discuția)
Somaj in caz de desfacere disciplinara a cim? in cazul concedierii ... HannahElaLid HannahElaLid Somaj in caz de desfacere disciplinara a CIM? In cazul concedierii ca urmare a cercetarii disciplinare, se poate acorda somaj, daca celelalte conditii sunt ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? popescucecilian popescucecilian mia desfacut contractul de munca cu articolul 61 litera a.am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)