Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu raspunsurile voastre.
Soacra mea a lucrat cu cartea de munca din 16 ianuarie 1973 pana iunie din 1993. Si pana 2000 a lucrat fara cartea de munca.
Din aprilie 2000 a avut cancer la san(extirpat sanul drept) si pana 2006 a avut pensia pe caz de boala de gradul 2 si pana in prezent a avut pensia de gradul 3.
Acum o saptamana fost chemata de Institutul de expertiza medicala si a fost internata la spital pentru analize si au anuntat-o ca este apta de munca si i-au anulat pensia pe caz de boala.Acum nu are serviciu si ce ar putea sa faca?Pana sa iasa la pensie mai trebuie sa lucreze inca 15 ani?
Va multumesc anticipat
N.
V-am cerut datele,pentru a va spune ca pana la pensionarea de limita de varsta,ar mai fi 4 ani si 10 luni.De munca,sau de asteptare(avand stagiul minim de cotizare de 15 ani realizat).Deci nu trebuie sa mai munceasca inca 15 ani.Asadar limita de varsta incepand cu 02/09/2016.
Daca am inteles bine,soacra mea trebuie sa astepte pana 02/09/2016 ca sa primeasca pensia? Intre timp daca nu gaseste servici(avand varsta ei cred ca este aproape imposibil sa se angajeze) tot o sa beneficieze de pensia in 2016?
Pensionare
doinita_coman
Buna ziua! Vreau sa ma edific asupra varstei de pensionare pentru sotul meu si am nevoie de ajutorul D-voastra.
Detalii:
Nascut pe 28 ian. 1956
Perioade ... (vezi toată discuția)