avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate a fost anulata, ce sa fac?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate a fost anulata, ce sa fac?

Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati cu raspunsurile voastre.
Soacra mea a lucrat cu cartea de munca din 16 ianuarie 1973 pana iunie din 1993. Si pana 2000 a lucrat fara cartea de munca.

Din aprilie 2000 a avut cancer la san(extirpat sanul drept) si pana 2006 a avut pensia pe caz de boala de gradul 2 si pana in prezent a avut pensia de gradul 3.
Acum o saptamana fost chemata de Institutul de expertiza medicala si a fost internata la spital pentru analize si au anuntat-o ca este apta de munca si i-au anulat pensia pe caz de boala.Acum nu are serviciu si ce ar putea sa faca?Pana sa iasa la pensie mai trebuie sa lucreze inca 15 ani?
Va multumesc anticipat
N.
Cel mai recent răspuns: NONIE , utilizator 00:19, 5 Noiembrie 2011
Va beneficia de pensie de limita de varsta incepand cu 02/09/2016 daca indeplineste conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani.Din prima postare pe care ati facut-o reiese ca indeplineste aceasta conditie(1973-1993).
Va multumesc domnul Mircea pentru raspunsurile dumnevoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Istrate23 Istrate23 Buna ziua, Ma numesc Istrate Elena si am 57 de ani (10.04.1959) am 29 de ani pe cartea de munca din care 19 ani gr.2 pot sa ies anticipat la pensie si in ... (vezi toată discuția)
Pensionare doinita_coman doinita_coman Buna ziua! Vreau sa ma edific asupra varstei de pensionare pentru sotul meu si am nevoie de ajutorul D-voastra. Detalii: Nascut pe 28 ian. 1956 Perioade ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)