avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de incadrare somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de incadrare somer

Buna ziua. As avea si eu cateva nelamuriri cu privire la somaj. sunt somer indemnizat dupa data de 30.09 si aveam prima viza pe 3.11, si intre timp mi-am gasit de munca, am fost sa anunt si am dus actele cerute si de acolo mi-a zis k am dreptul la o prima. acum nu stiu daca mai am dreptul la prima, deoarece am carte de munca, am muncit in perioada liceului timp de 2 saptamani. la varsta de 16-17 ani..
mai am dreptul la prima de somaj?
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
aura_larisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 3 Noiembrie 2011
1. Daca sunteti somer din absolvent al unei forme de invatamant atunci beneficiati de prevederile Legii 76/0002:

Art. 73.1.
(1) Absolvenţii instituţiilor de învãţãmânt şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstã de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã, în situaţia în care se angajeazã cu program normal de lucru, pentru o perioadã mai mare de 12 luni, beneficiazã, din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, de o primã de încadrare egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii.

(2) Absolvenţii cãrora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajeazã în perioada de acordare a indemnizaţiei, în condiţiile prevãzute la alin. (1), beneficiazã, din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, de o sumã egalã cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, pânã la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacã nu s-ar fi angajat.

(3) Drepturile prevãzute la alin. (2) se acordã absolvenţilor care îşi menţin raporturile de muncã sau de serviciu pentru o perioadã de cel puţin 12 luni de la data angajãrii.

2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

3. Nu are nici o legatura faptul ca ati mai lucrat inainte cu prima de incadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la reincadrarea in munca a somerilor stefan1969 stefan1969 am si eu o intrebare am auzit la agentia de ocupare a fortei de munca una din angajate ii spunea unui somer ca daca se reincadreaza in munca inainte sa se ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare absolvent delia1988 delia1988 Am absolvit masterul pe 29-02-2012. Nu am mai beneficiat de somaj deloc pana acum. Daca ma inregistrez ca somer ce facilitati si obligatii ar avea un presupus ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajare somer LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA De ce facilitati beneficiaza angajatorul sau/si salariatul in cazul angajarii unui somer? Multumesc! (vezi toată discuția)