Astazi la judecatorie m-am intalnit cu administratorul unei firme care are un proces identic cu al meu si este in aceeasi faza a procesului. Este vorba de un proces pe Ordonanta 5/2001. Creditorului i s-a dat castig dar debitorul a depus cerere in anulare.Noi am depus intampinare. Acum,judecatorul,ne cere sa depunem la dosar pana la urmatoarea infatisare situatia angajatilor pentru perioada derularii contractelor.Nu-i problema,vom depune contractele de munca,vom depune daca este nevoie si state de plata si ,si,si,si...tot ce avem in contabilitate dar nu mi se pare corect. De ce se prelungeste atat? Multi creditori merg pe Ord 5/2001 ca este(se spune mai rapida) dar...este o minciuna. Mentionez ca amandoua firmele care au de recuperat debite de la institutii de stat,au depus la dosar actele doveditoare,inclusiv factura semnata,stampilata de debitor si....si mai tare,ordine de plata(pt. ca ne judecam de fapt pt. un rest de plata)Urmeaza sa mergem la urmatoarea infatisare si practic nu mai stim ce sa facem.Ne poate ajuta cineva?
Cred ca trebuia sa apelati la OUG119/2007, aceasta avand aplicare in situatia dvs.OUG nr.119/2007 dispune in art.2 ca aceasta se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contracte comerciale.
Consultati-va juristul pt va lamuri aceste aspecte.
procesele sunt la judecatorie dar totusi nu sunt lamurit de ceea ce trebuie sa facem la urmatoarea infatisare si de ce ne cer situatia angajatilor atat timp cat eu am o creanta certa,lichida si eligibila si am depus toate inscrisurile care dovedesc acestea.Mai au putin si-mi cer situatia firmei daca este profitabila sau nu. Vreau sa va spun ca firmele noastre sunt f. mici ,nu avem consilieri si sunt asa de profitabile incat nu ne permitem sa ne luam avocati. Acum ca ne-am intalnit doi administratori ne mai sfatuim si noi doi,tocmai de aceea cerem ajutorul dvs. Multumim!