avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... O societate comerciala cu capital integral de stat ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

O societate comerciala cu capital integral de stat aflata sub autoritatea unui minister este institutie publica?

Buna seara!

Este institutie publica o societate comerciala cu capital integral de stat aflata sub autoritatea unui minister, infiintata printr-o hotarare a guvernului? precizez: soc com respectiva se autofinanteaza.

pana acum, definitii ale notiunii de institutie publica am intalnit in Constitutie si in Legea Legea 544/2001.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:50, 3 Noiembrie 2011
Nu, societatea comerciala cu capital de stat nu este o institutie publica.

In sensul prevederii art.135 pct.5 din Constitutia Romaniei, toate persoanele juridice infiintate prin acte de putere sau de dispozitie ale autoritatilor publice centrale sau locale in scopul realizarii unor activitati fara caracter comercial sau pentru indeplinirea unui serviciu public nepatrimonial.

Cele mai multe instituti publice sunt finantate, in totul sau in parte, de la bugetul de stat sau bugetele locale.

Spre exemplu:
- universitatile de stat,
- teatrele de stat,
- muzeele de stat,
- spitalele statului,
- policlinicile,
- unele institute de cercetare, etc.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditare bilant animis animis am o sociatete cu care are capital de stat, respectiv asociat unic este consiliul local. Intrebarea este daca e corect ca in situatiile financiare la ... (vezi toată discuția)
Daca mass-media solicita unele informatii despre un fost angajat al unei societati comerciale, aceasta este obligata sa le furnizeze? cristina69 cristina69 Buna ziua! va rog sa imi spuneti daca reprezentantul unui ziar local solicita informatii despre un fost angajat al unei societati comerciale in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public mieka18 mieka18 Sunteti de parere ca L 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public se aplica si in cazul ONG-urilor? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)