avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Calculul indicelui de inflatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Calculul indicelui de inflatie

Buna ziua,

In circumstanta in care am castigat irevocabil, in instanta, restituirea taxei de prima inmatriculare, urmeaza sa comunic decizia paratei in vederea executarii acesteia.
Eu am solicitat suma platita, respectiv 935 lei actualizata cu indicele de inflatie la data efectuarii platii.
Va rog respectuos sa-mi comunicati la cat se ridica cuantumul sumei de 935 lei actualizata cu indicele de inflatie avand in vedere ca aceasta suma am achitat-o la data de 19 martie 2008.
Daca nu cer prea mult si aveti timp, va rog sa-mi comunicati si modul de calcul.

Va multumesc.
Doamne ajuta!
Cel mai recent răspuns: Cristina Leu , Contabil 19:52, 5 Noiembrie 2011
- la calculul indicelui, trebuie sa luati dobanda bnr in fiecare luna din 2008 pana la data platii...este un calcul costisitor, cred ca ar trebui sa-l faceti singur
Avand in vedere ca ati cerut actualizarea cu indicele inflatiei si nu dobanda pe aceasta perioada veti utiliza indicele de inflatie dat de Institutul National de Statistica. Pe sit-ul institutiei puteti sa va calculati singur acest indice prin setarea peioadei de inceput si sfarsit iar procentul pe care il afiseaza sit-ul il aplicati la suma de 935 lei.
Dar, din cate stiu, in cazul dvs un expert contabil judiciar numit de instanta este cel care calculeaza aceasta suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de inflatie mediu? anniela anniela Buna ziua,la actualizarea unei sume de bani provenite din vanzarea unui imobil expertul contabil a actualizat aceasta suma cu \\\"indicele mediu de ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei loremaria loremaria Stiti cumva care este formula de calcul a ratei inflatiei?Calculul trebuie facut la o suma de zece milioane de lei vechi. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Calcul indice de inflatie Darie Tudor Darie Tudor Salut amicii si pe cei care ma vor...lumina. Tuturor: La multi ani! Dupa lupte seculare care au durat mai bine de 1 an si jumatate X-((motiv pentru care am ... (vezi toată discuția)