avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Indice de inflatie mediu?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Indice de inflatie mediu?

Buna ziua,la actualizarea unei sume de bani provenite din vanzarea unui imobil expertul contabil a actualizat aceasta suma cu "indicele mediu de inflatie".
Avand in vedere ca institutul national de statistica publica indici de inflatie diferiti (pentru marfuri alimentare, nealimentare si servicii ) este corecta actualizarea cu indicele mediu sau cu indicele de inflatie pentru marfuri nealimentare?
Cum este corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: FLORIN MUSCA , Evaluator 21:25, 12 Mai 2010
In afara indicilor de inflatie pe cele trei categorii de produse mentionate de dvs Institutul National de Statistica publica si indicele de inflatie si pe subcategorii. Studiati aceste subcategorii si vedeti unde va incadrati. Acesti indici le gasiti pe site-ul Institutului National de Statistica.
Din raspunsul d-vs eu inteleg ca nu este corect aplicat indicele mediu de inflatie???
Precizez ca este vorba de actualizarea acestei sume din anul 2005 pana in prezent.
anniela a scris:

Din raspunsul d-vs eu inteleg ca nu este corect aplicat indicele mediu de inflatie???
Precizez ca este vorba de actualizarea acestei sume din anul 2005 pana in prezent.




Ati inteles corect.
Multumesc pentru raspuns, m-ati fi putut ajuta mai mult...(nemultumitului i se ia darul...nu?).
P.S.nu am gasit aceste subcategorii,dar am sa insist...
Folositi motorul de cautare Google pentru "comunicate presa insse".
Succes.

Alte discuții în legătură

Indicele preturilor de consum inseamna indicele de inflatie? Radamante Radamante 1.In hotararile judecatoresti se precizeaza ca sumele vor fi actualizate cu indicele de inflatie . 2.In OUG nr. 71/2009 -3) Sumele prevazute la alin. (1) si ... (vezi toată discuția)
Actualizarea creantei cu indicele de inflatie mihaela vizintin mihaela vizintin Am o fila CEC investita cu titlu executoriu .Acum urmeasa sa fie scos la licitatie un imobil pt recuperarea datoriei. Poate executorul sa actualizeze suma ... (vezi toată discuția)
Indexarea sumelor datorate cu indicele de inflatie rosu gheorghe rosu gheorghe Intr-un proces de drepturi salariale, instanta admite cerere si aproba plata sumelor neacordate angajatului pe perioada nov.2006-iunie 2009, in conformitate cu ... (vezi toată discuția)