avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită actualizarea creantei cu indicele de inflatie
Discuție deschisă în Executare silită

actualizarea creantei cu indicele de inflatie

Am o fila CEC investita cu titlu executoriu .Acum urmeasa sa fie scos la licitatie un imobil pt recuperarea datoriei. Poate executorul sa actualizeze suma inscrisa in fila cu rata inflatiei? Contestatoarei i s-a respins cererea de suspendare a executarii silite. V a multumesc.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:21, 7 Februarie 2010
Teoretic ,executorul poate actualiza suma initial dispusa de achitat de catre instanta.
Este de preferat sa atentionati si sa lamuriti de la bun inceput acest aspect,
pentru ca nu toti executorii se complica si nu toti cunosc procedura destul de complicata a reactulizarii creantelor
mihaela vizintin a scris:

Am o fila CEC investita cu titlu executoriu .Acum urmeasa sa fie scos la licitatie un imobil pt recuperarea datoriei. Poate executorul sa actualizeze suma inscrisa in fila cu rata inflatiei? Contestatoarei i s-a respins cererea de suspendare a executarii silite. V a multumesc.

nu are nicio legatura suspendarea executarii cu actualizarea creantei
executorul are obligatia sa actualizeze suma creantei el fiind singurul care poat face asta ( nu instanta ) pentru orice eventualitate faci cerere de actualizare
daca executorul nu stie sa o faca sau nu vrea poi sa iei o actualizare dupa net (este un program pe institutul national de statistica unde poti sa verifici) sau eventual pui un expert
Se poate actualiza creanta cu indicele de inflatie. Este foarte simplu calculul. Se face pe baza indicelui de inflatie comunicat de Institutul National de Statistica. Se inmulteste indicele cu perioada si suma (este un calucl asemaator celui pentru dobanda).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de inflatie mediu? anniela anniela Buna ziua,la actualizarea unei sume de bani provenite din vanzarea unui imobil expertul contabil a actualizat aceasta suma cu \\\"indicele mediu de ... (vezi toată discuția)
Calculul indicelui de inflatie allexandru83 allexandru83 Buna ziua, In circumstanta in care am castigat irevocabil, in instanta, restituirea taxei de prima inmatriculare, urmeaza sa comunic decizia paratei in ... (vezi toată discuția)
Daune morale - rata inflaţiei cristi.a cristi.a Daune morale - rata inflaţiei Buna ziua, In urma unei hotărâri judecătorești definitive o societate de asigurări trebuie să imi plătească ... (vezi toată discuția)