avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune morale - rata inflaţiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune morale - rata inflaţiei

Daune morale - rata inflaţiei

Buna ziua,

In urma unei hotărâri judecătorești definitive o societate de asigurări trebuie să imi plătească daune. Hotărârea suna cam asa: "Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale si suma de 1417,8 lei cu titlu de daune materiale, ambele actualizate cu rata inflaţiei la momentul plăţii."
Acum ei se fac ca nu înțeleg acea rată a inflației. Vă rog să-mi explicati cum se calculează rată inflației. Accidentul a fost in iulie 2022.

Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2024
cristi.a, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 03:15, 28 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rata inflației o calculează executorul judecătoresc pe baza indicatorilor furnizați de Institutul Național de Statistică. Deci, nu o calculați dvs!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai sunt situații în care executorul va cere realizarea unei expertize/opinii a unui expert contabil dacă executorul nu vrea sa se complice cu calculele.Ce spune dl av ar trebui sa fie regula dar mulți executori nu procedează asa..
institutul de statistica publica ratele anuale ale inflatiei de ex: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizarea creantei cu indicele de inflatie mihaela vizintin mihaela vizintin Am o fila CEC investita cu titlu executoriu .Acum urmeasa sa fie scos la licitatie un imobil pt recuperarea datoriei. Poate executorul sa actualizeze suma ... (vezi toată discuția)
Urgent.....! dana131 dana131 Va rog un ajutor din partea dumv, pentru a -mi recupera salariile castigate in instanta ce trebuie sa fac mai departe ?ce acte imi trebuiesc la executor ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 indice inflatie liniuta liniuta Va rog daca stie sa-mi spuna cineva un teren evaluat in urma unei expertizate si evaluat in ian 2006 la 250.000 RON - referitor la aceasta suma cum se poate ... (vezi toată discuția)