avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent.....!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent.....!

Va rog un ajutor din partea dumv, pentru a -mi recupera salariile castigate in instanta ce trebuie sa fac mai departe ?ce acte imi trebuiesc la executor judecatoresc?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 13 Decembrie 2012
hotărârea instanței investită cu formula executorie și C.I a dvs., cu acestea vă prezentați la biroul unui executor judecătoresc : veți face o Cerere executorului, iar acesta contra unei taxe se va ocupa de soluționarea problemei dvs. Recuperarea cheltuielilor de executare o va face tot acel executor, adăugându-le la totalul cuantumului.
Hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii si , prin urmare, nu se investesc cu formula executorie...

Obtineti de la instanta o copie legalizata a hotararii judecatoresti si dupa acea va adresati unui executor judecatoresc ...

De asemenea, aveti dreptul sa solicitati angajatorului punerea in executarea a hotararii judecatoresti fara a va adresa executorului judecatoresc ...

Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Am fost la executor judecatoresc, cu hot legalizata , ma trimitea sa o investesc dar i-am spus cum a zis freelis ,si nu a mai obiectat, insa mi-a spus ca nu imi calculeaza inflatia la sumele de bani pe motivul ca nu stie , si mi-a recomandat sa ma duc in momentul cand va efectua plata patronul , la un expert contabil sa-mi calculeze inflatia pana la data aceea la plata pe care o va face , iar cheltuielile expertului cont. + inflatia le voi ADUCE LA EXECUTOR spre a fi executat patronul . E corect asa ? sigur patronul nu imi calculeaza rata inflatiei .....
Nu este corect ce a afirmat executorul judecatoresc ...
Te rog frumos freeelis ajuta-ma! CE POT SA FAC IN CONTINUARE ........SA NU SEMNEZ DE BANII DACA NU SUNT ACTUALIZATI CU RATA INFLATIEI ?

Alte discuții în legătură

Executare silita myrama_v myrama_v cum pot solicita dobanzi. daune pt. o suma datorata stabilita prin hotarare investita cu titlu executoriu,ce solutii am,precizez ca sunt in cei3 ani de la ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca calcul rata inflatiei Zetu Elena Zetu Elena Daca într-o hotărâre judecătorească referitoare la plata unor diferente nu se precizează,, actualizarea cu rata inflaţiei\"aceasta se poate face conform ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)