avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pt Viza Flotant la cine sa apelam?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pt Viza Flotant la cine sa apelam?

Buna ziua!
Suntem 2 studenti chiriasi de 1 saptamana intr-un apartament de 2 camere. Proprietarul a inchiriat apartamentul cu contract de inchiriere in urma cu 2 luni unui baiat (are viza de flotant pe aceasta adresa), iar noi am inteles ca acum ar trebui sa apelam la "noul proprietar " (baiatul acesta) ca sa ne facem viza de flotant.
Am inteles eu bine, sau poate si proprietarul de drept al apartamentului sa mearga cu noi pentru a ne face viza de flotant la sectia de politie?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 10:19, 4 Noiembrie 2011
- ati inteles grasit sau ati fost informat gresit!
- baiatul cu flotant nu va poate ajuta cu nimic! nu el este proprietar, prin urmare n-are nici un drept, decat sa locuiasca acolo in baza contractului pe care-l are.

- pt. flotant, apelati la proprietar, care va trebui sa vina cu dv. (cu actul de proprietate, sau cu CF-ul apartamentului si cu buletinul) si sa dea declaratie ca va primeste in apartamentul lui si este de acord sa va puna o viza (de maxim un an de zile). mai trebuie sa aveti buletinele dv. si plata unei taxe de 2 lei parca, cat si un formulat tipizat pe care-l gasiti acolo la Primarie.

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri luare in spatiu bossake bossake Sunt proprietar (50% eu, 50% mama mea care este decedata, nu am frati) al unui apartament cu 3 camere. In urma cu 1 luna am inchiriat apartamentul, si am ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu locativ - riscuri? delmina delmina Am inchiriat un apartament, iar chiriasul doreste sa isi schimbe buletinul pe noua adresa (nu cu flotant, ci cu domiciliu), deoarece in cateva zile ii expira ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant bobeid bobeid Buna ziua. Cu cateva zile un urma o persoana a incheiat un contract de inchiriere (in calitate de chirias) cu proprietarul imobilului. Toate bune si frumuase. ... (vezi toată discuția)