avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului

buna ziua, as dori sa stiu si eu ce perioada se mai sta acum acasa pt cresterea copilului si cat se plateste. am contract pe perioada nedeter, si tre sa nasc prin ianuarie, precizez ca lucrez de aproape 2 ani
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:37, 4 Noiembrie 2011
2 ani de la data nasterii copilului
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.

(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1.200 lei.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-debutant si cic iuliamarin iuliamarin Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Sunt angajata part-time la o societate, as dori sa imi ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in 2011-2012 si legislatia aplicabila bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua.as dori si eu sa stiu care este noua lege privind indemnizatia de crestere copil in prezent.sotia mea va naste in ianuarie 2012 si vroiam sa stiu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil LORY_BABY LORY_BABY Buna ziua.Pana la urma pentru cresterea copilului pana la 2 ani cum s-a stabilit indemnizatia?Multumesc (vezi toată discuția)