avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar de pensionare

Buna ziua,
Angajatorul este obligat sa depuna dosarul la Casa de Pensii a unui angajat care a primit o decizie asupra capacitatii de munca - fara drept de munca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:32, 4 Noiembrie 2011
Nu, angajatorul nu este obligat sa depuna dosarul.

Legea nr. 263/2010:
ART. 103
(1) Pensia se acordã la cererea persoanei îndreptãţite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei cãreia i s-a încredinţat sau i s-a dat în plasament copilul minor, dupã caz, depusã personal ori prin mandatar desemnat prin procurã specialã.
(2) Cererea de pensionare, împreunã cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevãzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa teritorialã de pensii competentã, în a cãrei razã domiciliazã persoana. Pentru persoanele din domeniul apãrãrii naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, cererea de pensionare, împreunã cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevãzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa de pensii sectorialã competentã, în funcţie de ultimul loc de muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de virsta-functionari publici eugeniamunteanu eugeniamunteanu in situatia pensionarii la limita de virsta-dosarul de pensionare intocmirea lui,este obligatia angajatorului sau a persoanei ce iese la pensie ?(functionar ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - cand se pot depune cereri perlutza perlutza Buna seara, As vrea sa va intreb cand se poate depune cererea pentru pensionare anticipata in conditiile in care termenul de iesire la pensie este ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare gina68 gina68 Am citit ca putem depune dosarul de pensionare cu 30 zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare. Cum procedam cu adeverinta privind vechimea in ... (vezi toată discuția)