avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare la limita de virsta-functionari publici
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare la limita de virsta-functionari publici

in situatia pensionarii la limita de virsta-dosarul de pensionare intocmirea lui,este obligatia angajatorului sau a persoanei ce iese la pensie ?(functionar public)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 13 August 2014
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 103
(1) Pensia se acorda la cererea persoanei indreptatite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei careia i s-a incredintat sau i s-a dat in plasament copilul minor, dupa caz, depusa personal ori prin mandatar desemnat prin procura speciala.

(2) Cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa teritoriala de pensii competenta, in a carei raza domiciliaza persoana. Pentru persoanele din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, cererea de pensionare, impreuna cu actele prin care se dovedeste indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege, se depune, incepand cu data indeplinirii acestor conditii, la casa de pensii sectoriala competenta, in functie de ultimul loc de munca.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar de pensionare delia25 delia25 Buna ziua, Angajatorul este obligat sa depuna dosarul la Casa de Pensii a unui angajat care a primit o decizie asupra capacitatii de munca - fara drept de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata - cand se pot depune cereri perlutza perlutza Buna seara, As vrea sa va intreb cand se poate depune cererea pentru pensionare anticipata in conditiile in care termenul de iesire la pensie este ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare gina68 gina68 Am citit ca putem depune dosarul de pensionare cu 30 zile inainte de indeplinirea conditiilor de pensionare. Cum procedam cu adeverinta privind vechimea in ... (vezi toată discuția)