avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificari constructie parti comune si individuale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificari constructie parti comune si individuale

In cadrul asociatiei de proprietari:
1. un proprietar a inceput demolarea unui perete despartitor intre 2 boxe (una in proprietate si alta cu chirie de la asociatie).Nu are acordul nimanui.Cum pot rezolva situatia(ca presedinta) ,ce avize si de la ce autoritati trebuiesc luate.?
2.In apartamente, modificarile efectuate(daramarea unui perete care nu este de rezistenta) trebuie sa aiba tot un acord,parca Disciplina in constructii. La ce institutie sunt arondate si care sunt toate avizele care trebuiesc obtinute?
Aceste avize pot fi luate retroactiv, pentru completarea Cartii Tehnice a blocului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 15:27, 5 Noiembrie 2011
Trebuie anuntata primaria de care apartineti sa trimita personal calificat care apartine biroului de disciplina in constructii, in vederea unei constatari la fata locului daca nu sunteti sigura ca acel perete este de rezistenta. Mai intai interesativa daca acel perete nu a fost ridicat chiar de proprietarul care acum il darama.#-o
Pentru@johnpescar Nu este perete de rezistenta!Doar ca tot subsolul blocului este tehnic(tevi, robineti,etc) si in planurile initiale au fost cateva spatii care nu s-au ingradit si vandute ca boxe.Aceste spatii au fost considerate puncte nevralgice unde accesul sa fie neingradit.Numai ca ,in timp, unii au abuzat si le-au inchis, chiar fara acordul vecinilor de pe scara. Situatia acestui perete care se demoleaza este ca el desparte o proprietate comuna,dar inchisa si pentru care se plateste chirie lunara catre asociatie si o boxa in proprietate privata.Stiu ca orice modificari fata de situtia existenta initial trebuie sa primeasca niste acorduri, dar nu stiu de unde.De exemplu ,s-a demolat peretie departitor dintre camara si bucatarie(nu este de rezistenta) ,dar a fost nevoie de aprobare(nu pot contacta familia respectiva pentru ca nu sunt in Bucuresti)de la un serv.Disciplina in constructii(ai cui sunt?)
Si ar mai fi un aspect:o boxa este proprietate si cealalta este inchiriata.Chiria nu este pe viata!
Sau poate se revine cu disciplina si se spune sa fie lasate libere spatiile care au fost planificate initial asa .
De situatia dvs. nu raspunde compartimentul de disciplina in constructii din cadrul primariei.
Daca doriti ca acel spatiu sa ramana liber, trebuie sa covingeti persoana care insista sa ramana acolo sa lase liber spatiul. Se poate ajunge chiar in instanta pentru a dispune evacuarea, dar trebuie sa va motivati actiunea. Daca acel proprietar nu incurca nimic pe acolo va sfatuiesc sa lasati omul in pace.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
johnpescar, utilizator
@Elidor

Incercati la primarie la biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari. Ei ar putea sa va indrume spre locul din primarie unde sa faceti o solicitare de a va ajuta sa puneti lucrurile la punct.
In blocuri sunt proprietari care stau cu "ochii cat cepele" pe proprietatea comuna, sa se infrupte cat mai mult din ea si, daca s-ar putea sa fie pe gratis cu atat mai bine. Sunt proprietari care nu inteleg sa-si respecte vecinii, iar acest tip de oameni trebuie pusi la locul lor!

Daca nu rezolvati cu primaria, deschideti-i proces.
M-ai citit bine @elga50.Eu am citit in leg.230/2007 ca pt.orice modificare la partile comune trebuie sa fie acordul asociatiei si aprobare de la prim.locala.Eu sunt presedinta si vecina lor de scara,iar dna face parte din comutetul executiv. cel putin bunul simt putea sa-i indemne sa ceara acordul in scris de la asoc,Aceasta familie sunt restantieri calificati,de 20 de ani, au fost chiriasi la inceput,si-au cumparat apartamentul. si acum au fost inzestrati de o alta familie care a plecat din bloc cu o boxa cu chirie, langa cea a lor. @johnpescar imi da de inteles ca am ceva cu ei. Da, am, pentru ca nu respecta legea si au actionat fara nici un acord.Daca fiecare face ce vrea,nu mai este nevoie de lege care sa reglementeze activitatea asoc.de propr. , nu este nevoie de presedinte, comitet,ci doar de adm.si cenzor. si pe acestia sa nu-i mai verifice nimeni. Din '90 pana in 2000 cam asa s-a intamplat la noi in bloc si pana s-a facut lumina in acte a trebuit 1 an! Acum este o atmosfera mai aproape de litera si spiritul legii! Si nu as vrea sa pierdem ce am reusit sa facem bun. Multumesc inca o data!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarere apartament fara autorizatie marian06 marian06 Cum se poate opri un locatar care isi modifica aprtamentul in frizerie fara a avea autorizatie sau avizul asociatiei sau vecinilor si nu deschide organelor de ... (vezi toată discuția)
Demolare boxă subsol MichaellaLucia007 MichaellaLucia007 Am o boxă construită (un perete, restul a fost din construcție)curată, îngrijită, în subsolul tehnic al blocului. Acum, după 30 ani, președintele ... (vezi toată discuția)
Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)